"Προς γνώση και συμμόρφωση"

Καλημέρα σας μετά από καιρό αγαπημένα μου πλασματάκια...
Ελπίζω όλα να είναι καλά και να περνάτε όλοι ένα όμορφο καλοκαίρι....
Μπαίνοντας λοιπόν στον πολυπόθητο ένατο μήνα (γιατί κακά τα ψέματα όλες αυτό περιμένουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας), και πιστεύοντας αλλά και ελπίζοντας πως όλα πάνε καλά και θα πάνε καλά ήθελα να κάνω μια μικρή ανασκόπηση και μερικά από αυτά που μου έκαναν εντύπωση κατά τη διάρκεια αυτού του όμορφου ταξιδιού....
1. Η εγκυμοσύνη είναι πάντα ένα ευχάριστο γεγονός ανάμεσα σε ένα νέο ζευγάρι και τους ανθρώπους που τους αγαπάνε. Αν για κάποιο λόγο όμως, κάποιο δυσάρεστο γεγονός είναι κοντά σε αυτή την εγκυμοσύνη καλό θα είναι οι άνθρωποι που αγαπάνε το ζευγάρι να δείχνουν ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό... το ότι συμβαίνει αυτό το τόσο ευχάριστο γεγονός δε σημαίνει πως το ζευγάρι πατάει ένα κουμπί και ξεχνάει τη θλίψη που του δημιούργησε το δυσάρεστο γεγονός... και επειδή δε μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αφήνω τις ορμόνες στην άκρη και σας λέω ότι προκαλείτε εκνευρισμό στην εγκυμονούσα, όχι ορμονικό!!! κανονικό!! Είναι πάρα πολύ δύσκολο ήδη για αυτήν να ξέρει ότι πρέπει να καταπιεί τον πόνο της για χάρη της ζωής που μεγαλώνει μέσα της, μη προσποιείστε και εσείς γύρω γύρω ότι όλα είναι σούπερ γουάο γιατί μόνο εκνευρισμό θα της προκαλέσετε και τίποτα παραπάνω.
2. Πράγματι υπάρχουν κάποιες ορμονικές διαταραχές... πολλές φορές θα δείτε μια γυναίκα που είναι έγκυος να κλαίει, ή να εκνευρίζεται εύκολα, ή γενικά να αλλάζει διαθέσεις εύκολα.... μπορεί όντως και επιστημονικά μελετημένα και αποδεδειγμένα να προέρχεται αυτό από τις ορμόνες της... παρόλα αυτά καλό είναι να προσέχετε τη συμπεριφορά σας απέναντί της γιατί μπορεί πάρα πολύ απλά να έχετε εσείς προκαλέσει όλη αυτή τη κατάσταση και ουδεμία σχέση με ορμόνες να μην έχει... μην
καθησυχάζετε τον εαυτό σας λέγοντας πως δε φταίτε εσείς και το θέμα είναι ορμονικό. Μπορεί πράγματι να φταίτε εσείς και εγώ προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ να φταίω που μία έγκυος δεν είναι ήρεμη. Η αλήθεια είναι βέβαια πως πρέπει να έχεις και ανθρώπινη συνείδηση για να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς αν φταις πράγμα που στις μέρες μας δεν είναι συχνό. Ζωντανό παράδειγμα η δουλειά μου... αυτό λοιπόν που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν ότι κυρίως μου δημιουργούσαν προβλήματα γυναίκες... γυναίκες που έχουν κάνει παιδιά, γυναίκες που τα παιδιά τους έχουν κάνει παιδιά, γυναίκες που δεν εργάζονταν, αλλά και γυναίκες που διέκοψαν τελείως την εργασία τους προκειμένου να γίνουν μανούλες... και όμως αυτές είχαν όλες τις απαιτήσεις... Γυναίκες που η χαρά τους για την εγκυμοσύνη σου τελείωνε μόλις έλεγες τώρα βέβαια που μπαίνω στον ένατο δε θα μπορώ να σας κάνω εγώ η ίδια τη θεραπεία.... που να έλεγες δηλαδή ποτέ άδεια εγκυμοσύνης 1 χρόνο.... τα κοράκια θα σε τρώγανε! τέτοιες λοιπόν τυπικές και γρουσούζικες χαρές δε θέλει καμία εγκυμονούσα από κανέναν... οπότε τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία αν η δική μας δε σας αρέσει.... και ναι μη σας φανεί αυτή η συμπεριφορά περίεργη από μια εγκυμονούσα ό,τι και να της είστε... γιατί πολύ απλά πάνω από τα παιδιά της κάθε γυναίκας δεν είναι κανείς...
3. Όλες οι εγκυμονούσες θέλουν τη μαμά τους... ούτε τη γιαγιά τους, ούτε τη θεία τους, ούτε τη φίλη τους ούτε κανέναν άλλον... θέλουν τη μαμά τους... όταν αυτή λείπει μη προσπαθήστε να της την αντικαταστήσετε. πρώτον γιατί αυτό δε γίνεται (μάνα είναι μόνο μία και τέλος) και δεύτερον γιατί θα της σπάσετε τα νεύρα για ακόμη μία φορά..!!! Η ίδια (καθώς η νέα ζωή που κουβαλάει πρέπει να ναι καλά) θα βρει τον τρόπο της και την άκρη της να κάνει αυτή τα πράγματα όπως τα θεωρεί σωστά!!
4. Ποτέ μα ποτέ μη χρησιμοποιείτε την γνωστή σε όλους φράση έλα έγκυος είσαι όχι άρρωστη... Ένας άνθρωπος που για 4 μήνες ξερνάει, του πέφτει η πίεση, δε μπορεί να φάει, λιποθυμάει, και μετά τους 4 για άλλους 5 πονάει παντού, κουράζεται χωρίς λόγο, εξετάζεται κάθε μήνα για πράγματα που μπορεί να αποβούν εώς και μοιραία είναι συμπτωματικά άρρωστος. Σας αρέσει ή όχι έτσι είναι! Άλλο και άσχετο αν ο λόγος που προκαλεί όλα αυτά είναι ευχάριστος... από τη στιγμή όμως που υπάρχουν ο άνθρωπος αυτός δεν είναι καλά..!! και δεν έχει καμία όρεξη να ακούει ότι είναι καλά...ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
5. Επειδή φρένο στο περίγυρο τον μικρό αλλά και τον μεγάλο δύσκολο να βάλετε... προς όλες τις εγκυμονούσες ειδικά αυτές που περιμένουν το πρώτο τους παιδί... κλείστε τα αυτιά σας...!!! Μην ακούτε το μακρύ και το κοντό κανενός... να κάνεις αυτό.. εγώ έκανα εκείνο... αχχχχχχ τωρα να δεις τι θα πάθεις!!!!! πω πω σε λυπάμαι!!! τίποτα τίποτα τέλος..!! κλείστε τα αυτιά σας και μην απαντάτε...! η εμπειρία της κάθε μάνας είναι μοναδική ανεπανάληπτη και προσωπική...! θα κάνετε εσείς αυτό που θέλετε, θα νιώσετε αυτό που εσείς είστε έτοιμη και πλασμένη να νιώσετε! όχι αυτό που σας λένε οι άλλοι.... συνάντησα μια μαία πρόσφατα και μου είπε μια κουβέντα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας..!! Η μητρότητα είναι δώρο Θεού μοναδικό... δεν συμβαίνει σε όλους... και είναι δώρο δικό σας! Ξαφνικά έρχεται στον κόσμο ένα μωρό που όσες αγκαλιές και να του κάνουν όλοι οι άνθρωποι της γης, αυτό θα σταματήσει να κλαίει μόλις μυρίσει μια πάνα αγκαλιάς που έχει επάνω τον δικό σας ιδρώτα... τον ιδρώτα της μαμάς... μόνο αυτόν αναγνωρίζει... πόσο μαγικό είναι αυτό ε? γι αυτό λοιπόν κλείστε τα αυτιά σας... (εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα σε όλη την πορεία, εκτός από κάποιους ειδικούς που συμβουλεύτηκα)!! η μητρότητα είναι κάτι που οφείλετε στον εαυτό σας να το ζήσετε εσείς...! το δώρο δε δωρίζεται... το γνωρίζετε αυτό φαντάζομαι ε?
Κλείνοντας λοιπόν να μας ευχηθώ όλους καλή τύχη, καλή επιτυχία, χωρίς άγχος (λέμε τώρα...ε να πω τίποτα να το ακούσω και εγώ έτσι)? και χωρίς δεύτερες σκέψεις και στεναχώριες...! Ο ερχομός ενός μωρού σηματοδοτεί πάντοτε το μέλλον και τα όνειρα και την ελπίδα... όποιος θέλει να μείνει στο παρελθόν αφήστε τον και προχωρήστε μπροστά! Μόνο μπροστά!
Με αυτά τα ολίγα,
Έχω την απορία να δω πότε θα τα ξαναπούμε!
χεχεχεχε!!!
kiss kiss:))

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"