Μέρα της Γυναίκας!

H μέρα της γυναίκας λένε σήμερα και μας εύχονται όλοι χρόνια πολλά! Αλλά πραγματικά ποιες είναι οι γυναίκες που γιορτάζουν σήμερα??? Γιορτάζουν όλες οι γυναίκες ή μόνο κάποιες?
Για να είμαι ειλικρινής εγώ δε γιορτάζω σήμερα.. Καταρχήν, γιατί δεν καταδέχεται ο εαυτός μου να γιορτάσει την ίδια μέρα με κάτι γυναικούλες (θα εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ) και κατά δεύτερον γιατί θέλω να κατατάσσομαι στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν περιμένουν απλά μια μέρα το χρόνο για να γιορτάσουν..
Αλλά για να ξαναπάμε στο θέμα μας γιορτάζουν και οι γυναικούλες σήμερα? Που θέλουν να μην κάνουν τίποτα και να τις ταΐζει κάποιος άλλος? Είτε αυτός λέγεται σύζυγος ή πατέρας? Δε δουλεύουν, αλλά ταυτόχρονα πουλάνε και μούρη με το πορτοφόλι κάποιου άλλου.. Κάθονται σπίτι δήθεν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αλλά κι αυτά κάποιος άλλος θα τα αναλάβει, είτε θα λέγεται γιαγιά είτε baby sitter...  γιατί εξυπακούεται ότι θέλεις να πας και το γυμναστήριό σου, και το κομμωτήριό σου και βόλτα με τις αντίστοιχες φίλες σου κλπ κλπ. Και φυσικά δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις αφού είχες τόσες δουλειές να κάνεις!! wtf? Αν και για να είμαστε τελείως σωστοί δε θα έπρεπε να κατηγορούμε τις γυναίκες που ζούνε έτσι, αλλά τους άντρες που συντηρούν αυτήν την κατάσταση! Χρόνια πολλά σ' αυτούς θα πρέπει μάλλον να πούμε σήμερα!!
Απορώ λοιπόν πώς αυτές οι γυναίκες έχουν την τάση να τους κοιτάνε όλους αφ υψηλού όταν την ίδια στιγμή πηγαίνουν με το χέρι απλωμένο σαν επαίτες στον άντρα τους και ζητιανεύουν χρήματα για το ένα και το άλλο χωρίς ντροπή! Να πας να δουλέψεις κυρά μου! Δεν σου έχει καμία υποχρέωση ο άλλος!!
Για να συνεχίσω και να το παρατραβήξω, ως συνήθως, θέλω να θίξω ένα ευαίσθητο θέμα που κανονικά δε θα έπρεπε να υφίσταται στο 2018!! Αυτό της κακοποίησης! Είτε σωματικής είτε και ψυχολογικής! Καταλαβαίνω ότι κάποτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά και μία γυναίκα είχε άλλη θέση στην κοινωνία.. Δεν μπορούσε εύκολα να αφήσει το σπίτι της, άλλες φορές για οικονομικούς λόγους, άλλες φορές για τα παιδιά της, άλλες γιατί δεν είχε πού να απευθυνθεί και άλλες γιατί ακόμα και η υπόλοιπη οικογένειά της αρνούνταν να τη βοηθήσει... Σήμερα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι! Οι γυναίκες είναι χειραφετημένες και απελευθερωμένες! Σχεδόν όλες είναι μορφωμένες και έχουν τα δικά τους χρήματα, οπότε τουλάχιστον οικονομικά δεν είναι εξαρτημένες (εκτός αν ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε που με τη θέληση τους έχουν φτάσει σ' αυτό το σημείο οπότε δεν ασχολούμαστε καν μαζί τους!). Υπάρχουν άνθρωποι και δομές πλέον όπου μπορεί μια γυναίκα να απευθυνθεί και να της προσφέρουν βοήθεια σε ό, τι χρειάζεται, ακόμα και οικονομική ενίσχυση ίσως αν κρίνεται απαραίτητο.. Ταυτόχρονα υπάρχουν φίλοι να σε βοηθήσουν αν ντρέπεσαι να πας σε κάποιον κατάλληλο οργανισμό και δε νομίζω ότι δεν έχουμε όλοι από έναν αληθινό φίλο που είναι εκεί για μας ανά πάσα στιγμή! Μη σου πω ότι μας επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι εμείς δεν τον ακούμε! Παρ' όλ' αυτά υπάρχουν ακόμα γυναίκες που δέχονται για τον εαυτό τους τέτοιες καταστάσεις... Εγώ λοιπόν αρνούμαι να γιορτάσω μαζί τους... Και δεν τα λέω έξω απ' το χορό... Βρέθηκα κι εγώ αρκετές φορές σε μια κατάσταση που μου ασκήθηκε ψυχολογική βία και αυτό που έκανα ήταν απλά να τελειώσω αυτή την ιστορία όσο κι αν με στεναχωρούσε..
Εγώ λοιπόν θα ευχηθώ χρόνια πολλά στις αληθινές γυναίκες.. Αυτές που έχουν κότσια, δυναμισμό, προσωπικότητα, δεν κωλώνουν πουθενά και δεν το βάζουν κάτω ποτέ! Πιάνουν τη ζωή από τα μαλλιά και της δίνουν και καταλαβαίνει! Χρόνια πολλά σ' εμάς που σεβόμαστε τον εαυτό μας πραγματικά και είθε να γιορτάζουμε κάθε μέρα που περνάει γιατί το αξίζουμε!
Φιλάκια
Μικρή ξυνή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"