Χρόνια Πολλά Σε Όλους!!!!

Καλημέρα σας αγαπημένα μου πλασματάκια!!
Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στη δουλειά στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο που έρχεται έχουμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε!!!
Μια τέτοια μέρα όμως και τόσο μεγάλη γιορτή δε θα μπορούσα παρά να αφιερώσω λίγο χρόνο να τα πούμε...!!!
Η μεγάλη γιορτή της Παναγιάς μας λοιπόν σήμερα με πολλά όμορφα έθιμα κατά τόπους και χιλιάδες εορτάζοντες!! 
Όπως λοιπόν όλοι ξέρουμε σήμερα οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιορτάζουμε με μεγάλη λαμπρότητα την "Κοίμηση της Θεοτόκου" και την "Μετάσταση της στους ουρανούς". Έτσι λοιπόν έχουμε ονομάσει αυτή την περίοδο του Καλοκαιριού ¨Πάσχα του Καλοκαιριού" καθώς οι πιστοί ξεκινούν να προετοιμάζονται από την αρχή του Αυγούστου με νηστεία και προσευχή αναμένοντας το μεγάλο αυτό γεγονός για όσους πιστεύουν. 
Όμως σήμερα δε θα ήθελα να σταθώ στο πως γιορτάζουν όσοι πιστεύουν....αλλά και στα αντικειμενικά λογικά γεγονότα που γιορτάζουμε σήμερα!!
Με πρώτο και κυριότερο πως σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει με τόση λαμπρότητα μια γυναίκα. Την τοποθετεί πάνω από όλους μας τους Αγίους. Είναι η μητέρα του Θεανθρώπου μας! Πόσα δε θα είχαν γίνει χωρίς την Παναγία μας!!! Την γυναίκα και μητέρα που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας! Η εκκλησία μας εξυψώνει τη γυναίκα! Δεν αφήνει κανέναν να τη θεωρήσει "κατώτερο ανθρώπινο είδος"...αντίθετα της δίνει την πιο άξια και υψηλή θέση. 
Η ίδια η Παναγία με τη ζωή της, την πίστη της, την υπομονή της γίνεται παράδειγμα για όλες μας! Έμεινε δίπλα στο παιδί της ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες.... Άντεξε ακόμα και μπροστά στο θάνατο του ίδιου της του παιδιού. Πόση δύναμη, πόση υπομονή, πόση αντοχή πρέπει να έχει μια μάνα για να τα καταφέρει? Πόσες χάρες έχει η καλή μας η Παναγία να μας δώσει ακόμα και αν κάποιος τη μελετήσει μόνο ως ένα απλό πρόσωπο που υπήρξε και όχι ως ένα θρησκευτικό πρόσωπο.
Με αυτά τα πολύ λίγα που θα μπορούσε κανείς να πει για την καλή μας Παναγιά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσους γιορτάζουν χρόνια πολλά ευλογημένα με υγεία και αγάπη και τις προσευχές της Παναγίας μας πάντα να τους συντροφεύουν και αυτούς και όλους εμάς!!!
Καλή Παναγιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"