25η Μαρτίου..!!

Καλημέρα σας μικρά μου πλασματάκια,

Χρόνια πολλά καλά και να συνεχίσουν να είναι ελεύθερα χωρίς φόβο και πάθος που λένε και στα δικαστήρια...
Η εισαγωγή μας σήμερα θυμίζει λίγο ομιλία του διευθυντή του σχολείου τέτοια μέρα που ξεκινάει κάπως έτσι..."Τί γιορτάζουμε όμως σήμερα? Σήμερα γιορτάζουμε δύο πράγματα...Την επέτειο του ξεσηκωμού υπερήφανων Ελλήνων που ηρωικά θέλησαν να τινάξουν τον ζυγό της σκλαβιάς από πάνω του...αλλά και την μεγάλη γιορτή της εκκλησίας μας Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου"!
Ας αφήσουμε όμως λίγο το δάσκαλο του δημοτικού..και ας δούμε τί πραγματικά γιορτάζει ο Νεοέλληνας σήμερα....
Ζωγράφιζε τότε το χέρι του Μακρυγιάννη όταν ανέφερε: "Γλυκώτερο πράγμα δεν είναι άλλο από την πατρίδα και την θρησκεία. Όταν γι' αυτά τον άνθρωπο δεν τον τύπτει η συνείδησή του αλλά τα δουλεύει ως τίμιος και τα προσκυνά είναι ο πλέον ευτυχής και ο πλέον πλούσιος".
Άραγε άξιζε τον κόπο να χαθούν τόσοι άνθρωποι? να ποτιστεί το ελληνικό χώμα με το αίμα τους για να ζούμε ελεύθεροι ποιοι? Εμείς? Μας χάρισαν με τις θυσίες και αυτοθυσίες τους έναν ελεύθερο τόπο και άφησαν για κληρονομιά μας μεγάλα ιδανικά με μεγαλύτερο της ανθρώπινης ύπαρξης αυτό της ελευθερίας και της μεγάλης πίστης σε αυτό....
Και ο Νεοέλληνας σε ανάμνηση αυτού του αγώνα θέλει να πάει τριήμερο...να μην αφήσει το παιδί του να παρελάσει γιατί είναι οπισθοδρομική πράξη....για να μην μπω καν στο κομμάτι του πρωινού εκκλησιασμού αφού αυτό πλέον είναι ντροπή...!! 
Και δεν είναι ότι έχουν γίνει πλέον τα παράλογα λογικά...είναι ότι ζούμε στην εποχή που όταν θα κάνεις κάτι που θα σε χαρακτηρίζει σαν ενεργό άνθρωπο πολίτη με τα δικά σου πιστεύω τότε είναι που θα σε ακολουθήσουν οι λεγόμενες ταμπέλες...Και αυτό σε έχουν μάθει πλέον να το φοβάσαι...αυτό που θα σε χαρακτήριζε σαν άτομο διαφορετικό και μοναδικό από τους υπολοίπους σε έμαθαν να το φοβάσαι δειλέ νεοέλληνα...δε χρειάζεται πια να σου επιβάλλουν να είσαι ένα προβατάκι που ακολουθεί τα άλλα...γιατί πλέον έμαθες αυτό να το επιλέγεις μόνος σου..!!
Ντρεπόμαστε να πάμε στην εκκλησία ή να θαυμάσουμε τους ήρωες της εποχής....τους ίδιους μας του προγόνους..το ίδιο μας το αίμα...γιατί αυτό είναι εθνικιστικό και καθόλου προοδευτικό? την ίδια στιγμή που δε ντρεπόμαστε να γελοιοποίησουμε και να ξεχάσουμε όλη αυτή την τεράστια κληρονομιά που μας άφησαν γιατί αυτό είναι πολιτισμένο....!! 
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ" τότε το σύνθημα.... "ΧΑΛΑΡΑ ΜΩΡΕ...ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ" το σημερινό σύνθημα....
Πόσο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε την στιγμή ειδικά που βρισκόμαστε πάλι να έχουμε κάνει κύκλο και να επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα...με τη μόνη διαφορά ότι τώρα ο Έλληνας έχει μάθει να τα βαφτίζει όλα πολιτισμό..! οικειοθελώς πλέον εγκαταλείπει όλα εκείνα που προσπάθησαν τότε αυτοί να σώσουν...γη, γλώσσα, θρησκεία, οικογένεια, δημοκρατία, Ελευθερία και βασικά θα μπορούσαμε να γράφουμε για πάντα τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν την παλιά Ελλάδα μας...Μια Ελλάδα φως...!
Τα περαστικά μας σήμερα φυσικά και πηγαίνουν σε αυτή τη μεγάλη μάζα νεοελλήνων...Μα όσοι εκεί έξω ακόμα θυμούνται...όσοι εκεί έξω θέλουν να αγωνιστούν και να διατηρήσουν τη φλόγα αναμμένη..να θυμούνται πως πάντα η θυσία των λίγων ήταν αυτή που αφύπνιζε το λαό....Μην υποκύψουμε σε μία εποχή που μας θέλει κρυμμένους και φοβισμένους με ανταλλάγματα πρόσκαιρα υλικά αγαθά...Δεν είναι η ζωή η δικιά σου που αξίζει από μόνη της....πρέπει να της δώσεις αξία για το μέλλον...για τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου...όπως αυτοί οι άνθρωποι τότε όσο περίεργο και αν φαίνεται σκεφτόντουσαν κάτω από το ζυγό της σκλαβιάς τη δική σου ζωή!
Ας φανούμε λοιπόν άξιοι αυτής της κληρονομιάς και ας είναι Αυτοί οι Ήρωες το φωτεινό παράδειγμά μας...
Χρόνια πολλά, ελεύθερα και καλοφωτισμένα!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"