"Μένουμε Ευρώπη"!!!!!!!

Καλησπέρα σας  μικρά μου πλασματάκια,
Ελπίζω όλοι να μου είστε καλά… και φυσικά η πλειοψηφία του κόσμου που έζησε και επέλεξε το σύνθημα πρώτη φορά αριστερά τους τελευταίους έξι μήνες να είναι επίσης ικανοποιημένοι με τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την καινούρια μας κυβέρνηση σε σχέση με την παλιά μας…. Δε θα αναλωθούμε όμως τώρα να θυμηθούμε πως όλο το παρόν σινάφι ορμούσε στο πρώην σινάφι για τα διάφορα «τελευταία μέτρα» που θα παίρναμε… θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο σήμερα….
Για πάμε……
Το σύνθημα των ημερών..!! «μένουμε Ευρώπη»…!! Ναι ναι για εσάς λέω που τρέξατε να διαδηλώσετε απέναντι στην απειλή μιας αντισυμβατικής κυβέρνησης… μιας κυβέρνησης που πάρα πολύ θα ήθελε να πει το ηρωικό όχι αλλά δε της βγήκε βρε παιδί μου… μάλλον είχε πολύ πιπέρι το φαί βρε παιδιά…!! Πάμε λοιπόν να δούμε τι σημαίνει μένουμε Ευρώπη στην πραγματικότητα… μέσα από τα μάτια όσων έχουν ζήσει σε μια καλά οργανωμένη ευρωπαϊκή χώρα…. Γιατί οι υπόλοιποι δε γνωρίζουν οι καημένοι!
Ευρώπη λοιπόν κυρίες και κύριοι…!! Ο κόσμος μεταφέρεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ουδέποτε με αυτοκίνητο και μάλιστα ακριβό..! βγες λοιπόν αγαπημένε μου ελληνάρα να πάρεις το λεωφορείο και άσε τις bmw και τις Mercedes γι αυτούς που μπορούν να τις έχουν χωρίς διπλά και τριπλά δάνεια..!! έλα χοπ  χοπ, παρέδωσε πινακίδες φταις δε φταις που φτάσαμε εδώ και μπες μέσα στον κύριο λεώφα! Και καλά εσύ που φταις δε παραπονιέσαι γιατί φταις..! αλλά και εσύ που δε φταις!! Βρα χαζούλι!!! Μένεις Ευρώπη!! Ξεκόλλα!!!
Οι ευρωπαίοι λοιπόν συνεχίζοντας την κουβεντούλα μας δεν έχουν για κανένα λόγο δικό τους σπίτι με την έννοια που εμείς το εννοούμε… να είναι η γη δική σου… να το χεις φτιάξει από τα θεμέλια… να έχεις ιδρώσει γι αυτή τη στέγη και να είναι δική σου για μια ολόκληρη ζωή… όχι όχι! Δε δουλεύει  έτσι εκεί…. Αγοράζεις και πουλάς μαζί με υποθήκες αδιάφορα αλλά πολύ πρακτικά σπίτια ανάλογα με το που είναι κάθε χρόνο η δουλειά ή ακόμη και ποια είναι η δουλειά σου…. Α ναι! Αυτό ξέχασα να σας το πω…. Θα Δουλεύετε πια όλες τις δουλειές… δεν έχει σημασία πια τι ονειρεύτηκες για τη ζωή σου…. Έτσι και αλλιώς τα όνειρα είναι για τον ύπνο..!! ένα είναι το σημαντικό να θυμάσαι… μπορεί να μην υπάρχει καμία ελπίδα ποτέ να μη πετύχεις όσα ήθελες και να προσφέρεις όπως ήθελες… αλλά φίλε μου θα μένεις Ευρώπη!
Για πάμε παρακάτω…. Αγαπημένη ελληνίδα μάνα που είχες και στο χωριό σου ευρωπαϊκό αέρα… ξέχνα και την κορούλα σου και το γιόκα σου… στα 18 ενηλικιώνεται και απομακρύνεται από το ταμείο… όπως καταλαβαίνεις αμφίδρομα ουδεμία σχέση και υποχρέωση αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση! Ξέχνα και τις γιορτές, ξέχνα και τα αρνιά ξέχνα και τα χριστουγεννιάτικα δώρα…!! Δε ταιριάζουν αυτά στον ευρωπαϊκό μας αέρα… πάρε τον άντρα σου αν ζει και πήγαινε για δεύτερο μήνα του μέλιτος! Έτσι ξανανιώνουν οι ευρωπαίες καλή μου δε το ξέρες? Βέβαια αυτές δε παίρνουν την σούπερ ευρωπαϊκή σύνταξη της τάξεως των 300 ευρώ που σιγά σιγά θα παίρνεις εσύ.. αλλά δε βαριέσαι βρε! Θα μένεις Ευρώπη!
Ααα ναι και το ψώνιο του έλληνα! Έχετε φαντάζομαι καταλάβει ότι όλοι οι μεγάλοι και γνωστοί ρουχοβιομήχανοι φτιάχνονται στο εξωτερικό προκειμένου να τους ζήσει ο ψωνοέλληνας έτσι? Δεν υπάρχει κανένας ευρωπαίος που να δίνει χρήματα για να ντυθεί! Μια χαρά φτηνομάγαζα υπάρχουν που παράγουν ότι χρειάζονται για να ντυθούν… είδες τι καλοί? Τα αφήνουν για εμάς τα καλά! Πόσο μεγαλόψυχοι τελοσπάντων? Και εμείς πάλι καλά που μένουμε Ευρώπη γιατί χωρίς το εισαγόμενο τόμμυ εγώ δε μπορώ να ζήσω! Σε αυτό το σημείο να πω ότι μιλάω φυσικά για μικρομεσαίους ανθρώπους και όχι για την αφρόκρεμα..!!
Και έτσι προκύπτει και το επόμενο θέμα… ε ναι λοιπόν… υπάρχει διαχωρισμός κοινωνικών τάξεων στην Ευρώπη… και συνήθως είναι και αξιοκρατικός… κομπλεξικέ έλληνα το ξέρω ότι δε γουστάρεις διαχωρισμό, και γι αυτό επιβιώνουν μόνο τα λαμόγια σε αυτή τη ζωή αλλά αφού είπες με τόσο πάθος μένουμε Ευρώπη θα το υποστείς..!!  να μη πω για τα ωράρια και τον τρόπο εργασίας…. Θα ανοίξω τεράστιο θέμα μετά και δε το θέλω… καταλαβαίνω είναι δύσκολο να με διαβάζεις την ώρα που κάνεις τσάμπα υπερωρία στην απειλή ότι αν δε το κάνεις θα χάσεις τη δουλειά σου… αλλά δε πειράζει! Μένεις Ευρώπη! Μη το ξεχνάς!
Με αυτά τα ολίγα παραδείγματα λοιπόν, και επίτηδες απλής καθημερινότητας παραδείγματα,  νομίζω πως όλοι καταλάβατε πως δε μένουμε Ευρώπη…. Μάλλον μένουμε από Ευρώπη… κανένα κοινό σημείο αναφοράς…. Κανένα κοινό στο τρόπο ζωής, ουδεμία σχέση με Ευρώπη… βέβαια αν τόσο πολύ επιμένετε… πάρτε το αεροπλανάκι σας με το τέταρτο δάνειο που θα πάρετε… και μείνετε ρε παιδιά  Ευρώπη! Εμείς μπορούμε να κάνουμε οικογένειες με τις αρχές που μάθαμε και δε γουστάρουμε ρε να τις αλλάξουμε? Μπορούμε να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας? Μπορούμε να μη σκλαβωθούμε ξανά και ξανά? Εσείς… μπορείτε! Η πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα… «μείνετε Ευρώπη»…..  
Εμείς μπορούμε να «μείνουμε Ελλάδα»?

Καλό σας απόγευμα…….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"