Η ώρα η καλή!



Καλησπέρα σας αγαπημένα μου πλάσματα,
Με αφορμή τους τόσους πολλούς γάμους τα τελευταία δύο χρόνια και αυτά που άκουσα γύρω από αυτούς είπα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα…!!
Καταρχάς θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους παντρεύονται με πολιτικό γάμο επειδή πιστεύουν πως ο θρησκευτικός είναι απλά ένα κοσμικό γεγονός για γλέντια και πανηγύρια…. Ξεκάθαρα πράγματα… δε χρειάζεται να μπεις σε μια εκκλησία και να κοροϊδέψεις ποιον? Τον εαυτό σου? Αν δε πιστεύεις δεν έχεις καμία θέση εκεί μέσα… συγχαρητήρια επίσης και στους άθεους ή τους αλλόθρησκους που δεν αλλαξοπιστούν μόνο και μόνο για ένα πάρτυ… μπορεί να μη συμφωνώ μαζί σας αλλά εκτιμώ την ειλικρίνεια σας βαθύτατα…!!
Ας περάσουμε όμως σε αυτούς που πηγαίνουν και παντρεύονται «παραδοσιακά»…… στολισμοί, λουλούδια, χαρές, πανάκριβα νυφικά, μικρά άπειρα παρανυφάκια, συγκίνηση και κλάμα όταν πιάνεται το ζευγάρι χέρι χέρι…!! Ξέρατε μήπως ότι όλα τα παραπάνω έχουν σημασία..?? Μέγα μυστήριο τον ονομάζουμε το γάμο μας… και δε τον εννοούμε μεταφορικά… αλλά κυριολεκτικά…!
Ας αρχίσουμε από τις βέρες… οι βέρες συμβολίζουν την αγάπη την πίστη και τη δέσμευση του ζευγαριού… οι άντρες στο παρελθόν έδιναν ένα δαχτυλίδι στη γυναίκα τους για να της δώσουν την εξουσία να άρχει μέσα στο σπίτι τους…
Το στεφάνωμα…. Κανονικά εκείνη την ώρα όλοι πρέπει να κάνουμε προσευχή να ευλογηθεί η ένωση των δύο και να είναι ευλογημένη όλη τους η ζωή μαζί…
Οι λαμπάδες… μπαίνουν στην εκκλησία και βρίσκονται πάντα μπροστά από το ζευγάρι αναμμένες… συμβολίζοντας το φως που πρέπει να οδηγεί τη ζωή του ζευγαριού πάντα…
Η ένωση των χεριών στη συνέχεια συμβολίζει την αιώνια ένωση σε «σάρκα μία»… που θα έπρεπε να είναι αιώνια…!!
Ο άρτος και το κοινό ποτήρι συμβολίζουν την εποχή που οι γάμοι γινόντουσαν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας και το ζευγάρι κοινωνούσε…!!
Και άλλα πάρα πολλά από το χορό του Ησαΐα μέχρι και το ρύζι που δε χρειάζεται να σας αναλύσω…!!  
Εάν λοιπόν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται γελοία ή και αστεία… ή ένας λόγος για να βρεθείτε με τους φίλους σας τότε μπορείτε να κάνετε το γάμο σας κάπου αλλού και όχι υποταγμένο σε όλες αυτές τις τόσο αντιπαθείς σε πολύ κόσμο παραδόσεις ενός θρησκευτικού γάμου…. Σκεφτείτε το πιο κοσμικά…. Αν ένα ρούχο δε σας ταιριάζει και δε σας αρέσει… το φοράτε? Όχι…!! Τότε γιατί να γελοιοποιούμε κάτι που κάποιοι άνθρωποι σέβονται και πιστεύουν για να το φέρουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά?
Γιατί κουκλίτσα μου τρώγεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας, αφού ούτε απέξω δε σου αρέσει να περνάς στην καθημερινότητα σου?  Για να χαρεί η μαμά και ο μπαμπάς? Μάθε λοιπόν από τα παραπάνω και ψάξε να βρεις και περισσότερα ακόμα για να δεις ότι ο γάμος στην εκκλησία αντιπροσωπεύει πολύ συγκεκριμένα πράγματα… και αν αυτά δε σε αντιπροσωπεύουν… καλύτερα να μη το κάνεις…!! Δεν είναι όλα χαλαρά και απλά…. Υπάρχουν και τα σφιχτά και τα σύνθετα….!! Και ότι δε καταλαβαίνει το μικρό σου μυαλουδάκι σημαίνει πως είναι σύνθετο για σένα….!!! Μη το κουράζεις λοιπόν…!!
Τα περαστικά μας σήμερα πηγαίνουν όπως καταλαβαίνετε σε όλους όσους έμαθαν στη ζωή τους σε μέτριες και γκρι αντιλήψεις…. Κάποια πράγματα, λίγα, αλλά υπάρχουν είναι η μαύρα ή άσπρα…!!
Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"