Kαλά Χριστούγεννα!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Αν και λίγο καθυστερημένα... Αλλά δεν πειράζει, κάλιο αργά παρά ποτέ.. Τον τελευταίο καιρό ή μάλλον καλύτερα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια νέα μόδα που κυκλοφορεί κατά την οποία για όλα όσα γίνονται φταίει η θρησκεία, ο Θεός και βασικά δεν πρέπει να πιστεύουμε σε τίποτα! Έτσι λένε οι άθεοι που, όπως ισχυρίζονται, είναι πολύ πιο προχωρημένοι και πολύ πιο έξυπνοι από εμάς τους χαζούς που πιστεύουμε. Ας το πάρουμε λίγο από την αρχή λοιπόν... Ανοίγοντας το κείμενο σας ευχήθηκα καλά Χριστούγεννα. Άραγε τα τζιμάνια αυτά γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη Χριστούγεννα και τι ακριβώς γιορτάζουμε εμείς οι χαζοί Χριστιανοί? Ή μήπως όντας τόσο έξυπνοι ξέρουν μόνο ξένες γλώσσες και αγνοούν τη δική μας? Αλλά βέβαια και στα αγγλικά η λέξη είναι Christmas οπότε και ένας ηλίθιος θα καταλάβαινε ότι μιλάμε για μια γιορτή του Χριστού! Στα γαλλικά λέγεται noel που βγαίνει από το λατινικό natalis και σημαίνει η γέννηση. Ιταλικά και Πορτογαλικά natale καιnatal. Ισπανικά navidad... Στα γερμανικά Weihnachten που προέρχεται από τις λέξεις diu wīhe naht που σημαίνουν την άγια νύχτα. Θέλει πολύ μυαλό? Δεν πειράζει όμως θα σας εξηγήσω τι γιορτάζουμε γιατί η μαμά μου με έμαθε να μην είμαι κακιά με τα παιδάκια που υστερούσαν σε iq. Γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού πριν από 2016 χρόνια στη Βηθλεέμ! Εξ ου και η φάτνη στα δέντρα σας.. Γιατί μπορεί να λέτε ότι δεν πιστεύετε αλλά το δέντρο δέντρο! Και οι διακοπές από τη δουλειά εννοούνται τα Χριστούγεννα! Και τα ρεβεγιόν και τα γλέντια οπωσδήποτε! Θα σας λύσω, λοιπόν μερικές απορίες σε αυτό το κείμενο μου! Τα Χριστούγεννα στολίζουμε, είμαστε χαρούμενοι και γλεντάμε, επειδή ο Θεός μας γεννήθηκε ως άνθρωπος στη γη για να μας σώσει! Το πνεύμα αγάπης που μας διακατέχει είναι επειδή αυτό μας δίδαξε ο Χριστός που 25 Δεκεμβρίου έχει γενέθλια! Και για να μην είμαι και εκτός τόπου και χρόνου η βασιλόπιτα που θα κόψετε και όλοι εσείς οι άθεοι στα σπίτια σας την Πρωτοχρονιά είναι κι αυτή θρησκευτικό έθιμο και έχει τις ρίζες της στον Άγιο Βασίλειο! Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν την επόμενη φορά που θα ακούσω δήθεν άθεους, μορφωμένους και πολύ προχώ να εύχονται καλά Χριστούγεννα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει... Δεν έχετε δικαίωμα να γιορτάζετε μαζί μας, δεν έχετε κανένα λόγο να γιορτάζετε γενικά τις χριστιανικές μας γιορτές και να συμμετέχετε στα έθιμά μας... Δε θέλουμε να συμμετέχετε βασικά! Να πάτε να δουλέψετε κανονικά τις μέρες που εμείς έχουμε αργία, να μην ξαναστολίσετε ποτέ, να μη φάτε σε Χριστουγεννιάτικα τραπέζια, να μην αγοράσετε δώρα και γενικά να κάνετε απλά τη ζωή σας όπως όλες τις υπόλοιπες μέρες, γιατί για εσάς είναι μια ίδια μέρα σαν όλες τις άλλες. Εμάς αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε τις γιορτές μας κι εσείς απλά συνεχίστε να ζείτε τη μίζερη ζωή σας μέσα στο σκοτάδι του δήθεν φωτισμένου μυαλού σας! Καλή Πρωτοχρονιά, λοιπόν και σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο 2017 ελπίζω χωρίς υποκρισία, εκμετάλλευση και ημιμάθεια! Φιλάκια! Μικρη ξυνή! 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις και πιστεύεις άλλωστε είναι δικαίωμα του καθενός . Να πω και εγώ μια άποψη . Σου παραθέτω κάποια στοιχεία τα οποία είναι ιστορικά δεδομένα. Όπως : οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου. Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη. Οι Αιγύπτιοι στις 25 Δεκεμβρίου εόρταζαν την γέννηση του θεού-ήλιου Όσιρη. Μετά την δολοφονία του ένα δένδρο ξεφύτρωσε στο οποίο ο Ίσις,σε κάθε επέτειο της γέννησης του στις 25 Δεκεμβρίου, άφηνε δώρα γύρω από το δένδρο. Οι Βαβυλώνιοι, και οι Φοίνικες ονόμαζαν το θεό-ήλιο Βαάλ , οι Πέρσες λάτρευαν τη γέννηση του Αήττητου-ήλιου και θεού Μίθρα Βασιλιά, ενώ οι Βραχμάνοι στην γέννηση του ψάλλουν: «Εγέρσου ω βασιλιά του κόσμου, έλα σε μας από τις σκηνές σου».
Με τα παραπάνω θέλω να σου δείξω πως πολλοί άνθρωποί διαβάζοντας τα παραπάνω ίσως αλλαξοπιστήσουν άλλοι μπορεί να το κάνουν γτ είναι της μόδας και άλλοι γτ απλά είναι χαζοί.
Αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γτ οι χριστιανοί που πιστεύεται τόσο πολύ με πάθος και ζείτε τις γιορτές σας μέσα από την πιστή και την αγάπη σας για τον Θεό ασχολείστε με το τι κάνουν οι άλλοι …. Εγώ θα πρότεινα μιας και είναι Αγίες μέρες να μην είμαστε χαιρέκακοι και να ζει ο καθένας όπως θέλει όσο δεν σε ενοχλεί να μην τον ενοχλείς .Καλές Γιορτές και καλή χρόνια.
Ο χρήστης Μικρή Ξινή είπε…
Δε διαφωνώ με το να είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει ό, τι θέλει, αλλά ακριβώς αυτό που είπες "να μη με ενοχλεί". Για παράδειγμα δεν έχει δικαίωμα να μη δουλέψει εκτός κι αν μου πει ότι πιστεύει στο δωδεκάθεο και θέλει να γιορτάσει τη δική του γιορτή. Και φυσικά αυτό που λέω στο κείμενο είναι ότι από τη στιγμή που δεν πιστεύει να μη γιορτάσει τίποτα. Δεν μπορείς από όπου θέλεις να κρατάς ό, τι σε βολεύει, δεν πάει έτσι. Να είναι μάγκες και να μην κάνουν τίποτα από αυτά που ορίζει η Χριστιανοσύνη αυτό λέω μόνο. Εννοείται ότι δεν έχω κανένα θέμα με το να πιστεύει ο καθένας ό, τι θέλει. Οι μισοί μου φίλοι άλλωστε είναι άθεοι και έχω και άλλους που ανήκουν σε άλλες θρησκείες.
ΥΓ. το "οι χριστιανοί που πιστεύεται" θέλει ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"