Χαμένος χρόνος...

Ο χρόνος είναι η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο. Κι έρχεται μια μέρα που ξαφνικά ξυπνάς και αναρωτιέσαι...Όλος αυτός ο χρόνος πήγε χαμένος? Σπαταλάς σε ένα άτομο ό,τι έχεις και δεν έχεις... Όλοι σου λένε ότι δεν αξίζει γιατί μια μέρα θα αγνοείς την ύπαρξή του! Αλλά εσύ πιστεύεις πως αξίζει... Και συνεχίζεις... Και τα δίνεις όλα... Μέχρι που μια μέρα ξυπνάς άδειος και έχεις συνειδητοποιήσει ότι όντως δεν άξιζε και ότι πραγματικά αγνοείς την ύπαρξή του!! Όχι ότι δε σε ενδιαφέρει, αλλά σε απλό ανθρώπινο επίπεδο! Νιώθεις γι' αυτόν ό, τι νιώθεις για όλο τον υπόλοιπο κόσμο! Ίσως και λιγότερα... Πολύ λιγότερα... Και αναρωτιέσαι τι μεσολάβησε? Ίσως ένα μπήκε κάτι καινούριο στη ζωή σου? Ότιδήποτε κι αν είναι αυτό... Ένας καινούριος φίλος... Μία καινούρια σχέση... Ή όλη σου η ζωή άλλαξε και είδες έναν κόσμο διαφορετικό... Πιο μεγάλο... Πιο τρομακτικό... Και φοβάσαι... Και για να μην είσαι πια φοβισμένος πρέπει να αφήσεις κάθετι που πηγαίνει πίσω τη ζωή σου, ώστε να ανταπεξέλθεις σε καινούριες καταστάσεις που δεν έχεις ξαναζήσει... Άρα λοιπόν όλο αυτό το προκαλεί το αίσθημα της επιβίωσης? Μόλις νιώσεις ότι έχεις πιάσει πάτο και δεν πάει παρακάτω ο οργανισμός σου δημιουργεί αντισταθμιστικούς μηχανισμούς? Ίσως... Και ίσως ξέρεις τι είναι αυτό που σε έριξε εκεί και τότε αρχίζεις να βλέπεις καθαρά... Άλλα πράγματα μετράνε πλέον στη ζωή σου... Και με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος... Συμπέρασμα: Δεν μπορείς να χάσεις σειρές από γεγονότα... Είναι αδύνατόν λοιπόν να χάσεις τον χρόνο... Μπορεί από τη μία να είναι μία άπιαστη έννοια, αλλά τελικά είναι πολύ πιο χειροπιαστή απ' όσο νομίζουμε! Φιλάκια!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Arhs είπε…
Ωραίος ο ορισμός του χρόνου σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης. ο Άγιος Αυγουστίνος λέει: "Αν τίποτε δεν τελείωνε, δε θα υπήρχε παρελθόν. Αν τίποτε δεν πλησίαζε, δε θα υπήρχε μέλλον. Αν τίποτε δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε και παρόν." μου αρέσει περισσότερο. πιστεύεις δηλαδή κάθε γεγονός της ζωής σου όσο χρόνο και αν κρατήσει και σού προσδίδει αυτά τα αισθήματα που περιγράφεις είναι χαμένος χρόνος? Ας το πάρω από την αρχή αυτό που τελείωσε αποδεικνύει το παρελθόν και το παρόν σου, η καινούρια φιλία ή σχέση αποδεικνύει το μέλλον σου...άρα ζεις είσαι ένας ζωντανός οργανίσμος που για να αναπνεύσει χρειάζεται εμπειρίες (ας τις πούμε αυτές αντισταθμιστικούς μηχανισμούς γιατί οι καινούριες εμπειρίες μας διεγείρουν ψυχοσωματικά) έχεις καταλάβει λοιπόν τι φταίει και έχεις κάνει κάποιες μοίρες στροφής του εαυτού σου για το καλύτερο...χρειάζονται όμως και άλλες εμπειρίες για να φτάσεις στις 180 μοίρες. εν κατακλείδι? προσωπικά δεν θεωρώ καμιά εμπειρία χαμένο χρόνο γιατί αν δεν υπήρχε αυτή δεν θα γινόμασταν ποτέ καλύτεροι, γιατί ένα σύνολο εμπειριών είτε αυτές τις θεωρούμε καλές ή κακές δημιουργούν την ζωή μας και φυσικά δεν θα πούμε και ευχαριστώ σε αυτούς που μας γάμησαν (συγνώμη) την ψυχή κάποτε, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα πούμε στον θεό ευχαριστώ γιατί αυτό που μας έστειλε και περάσαμε μας έκανε πιο σοφούς και καλύτερους. τίποτα δεν είναι χαμένος χρόνος!
Ο χρήστης Άρης είπε…
Ξέχασα να σου πω ότι μου άρεσε το blog, τυχαία το βρήκα. Αν δεχτείς τα σχόλιά μου θα σου τα στέλνω σαν Άρης. Το όνομά μου δεν είναι αλλά μου θυμίζει κάτι από Αρχαία Ελλάδα.
Ο χρήστης oi agapimenes sas ksines!!! είπε…
Ari simfwnw apolita mazi sou!!allwste auto akrivws grafw kai sto keimeno...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"