δυο χέρια... ένα σχέδιο..!

Καλησπέρα μας λοιπόν αγαπημένα μου πλάσματα και πάλι...!!
το τριήμερο μας έλαβε τέλος... και ελπίζω πραγματικά όλοι να περάσατε πολύ πολύ όμορφα...
να ρωτήσω λοιπόν... θυμάστε αγαπημένοι μου το μοναδικό λόγο που κοιτούσαμε την εφημερίδα του μπαμπά όταν ήμασταν μικρά? μα φυσικά για το σκίτσο που θα φτιάχναμε αν ενώναμε τους αριθμούς ή τις τελείες....
κουκκίδες λοιπόν... μικρές... η ένωση τους οδηγούσε σε ένα σκίτσο έκπληξη..! άλλος από εμάς με περισσότερο ταλέντο έκανε καλύτερες γραμμές και άλλος όχι τόσο καλές.. μα το σχέδιο αν τις ενώναμε σωστό έβγαινε τόσο τέλειο στα μάτια μας..... υπήρχε βέβαια και η περίπτωση να κάναμε λάθος και τότε παίρναμε τη γόμα σβήναμε και πάλι από την αρχή...!!
εδώ λοιπόν οι δύο φράσεις κλειδιά..! υπήρχε η περίπτωση να κάναμε λάθος είναι η μία.. και σβήναμε με τη γόμα είναι η άλλη..!!
η πρώτη πρόταση βέβαια ισχύει για όλους μας ακόμη κ τώρα... πάντα όλοι κάνουμε τη πατάτα... να κάνουμε λάθη.. και όπως με τη ζωγραφιά τείνουμε να τα καταλαβαίνουμε όταν ήδη έχουν γίνει.. το κακό φίλοι μου είναι ότι η δεύτερη φράση στη ζωή δεν ισχύει.. δε μπορείς να πάρεις φίλε μου τη γόμα και να το σβήσεις όπως όταν ήσουνα μικρός και έφτιαχνες το σκίτσο της εφημερίδας...! πρέπει να ζήσεις με το λάθος σχέδιο ακόμα και αν αυτό κοστίζει...
φυσικά δε λέμε ότι τίποτα δε διορθώνεται από τα λάθη μας.. άμα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει οι συνέπειες μπορεί να μην είναι μεγάλες... ή μπορεί και να είναι αλλά να πρέπει να είναι... να πρέπει να είναι για να μην επαναλάβουμε...
έχουμε την τάση να αποφεύγουμε ότι μας πονάει ή ότι φοβόμαστε... ίσως λοιπόν καμιά φορά τα λάθη μας πρέπει να μας πονέσουν ή να μας φοβίσουν για να μη ξεχνάμε ποτέ τι νιώσαμε... και να μην επαναλαμβάνουμε.. άλλωστε όπως η σοφή ρήση λέει.. " το δεις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"...
και γιατί όταν μας τη μαθαίνουν οι φιλόλογοι μας μαθαίνουν ότι το ανδρός σημαίνει του ανθρώπου??? τη σήμερον ημέρα κάποιος θα μπορούσε να πει για να μη φανούμε ρατσιστές απέναντι στους άντρες..!! αστειεύομαι βέβαια..!!
θέλω όμως να πω και το άλλο... το σχέδιο λοιπόν είτε με ωραίες γραμμές είτε με στραβές έβγαινε στα μάτια μας τόσο ωραίο.. απλά επειδή ενώσαμε κάποιες κουκκίδες... μεταφορικά λοιπόν πάντα μιλώντας το σχέδιο της ζωής μας δεν έχει να κάνει με το πως πήγαμε από τη μία κουκκίδα στην άλλη.. αλλά ότι πήγαμε.. και κοιτάς πίσω και βλέπεις τις κουκκίδες σου που οδηγούν στο τέλειο σχέδιο.. και τότε καταλαβαίνεις.. η τέλεια ευτυχία ορίζεται από μερικές κουκκίδες.. που μπορεί να μην ενώθηκαν εύκολα.. μπορεί να βρήκαν δυσκολίες στο μεσοδιάστημα.. αλλά στην τελική το σχέδιο έγινε όταν έπρεπε να γίνει... όπως λέει και μια φίλη... στο γνωστό σε όλους μας timing...!
κάποτε ο πιο καλός μας άνθρωπος της ελληνικής τηλεόρασης είπε πως η ευτυχία είναι δυο χέρια.... δυο χέρια τη σωστή στιγμή φτιάχνοντας τη σωστή κουκκίδα έρχομαι να προσθέσω σήμερα...!
με μερικές κουκκίδες να με κοιτάνε... και με κίνδυνο να μου χαλάνε το σχέδιο σας καληνυχτίζω και εύχομαι να ολοκληρώσουμε όλοι μας το σχεδιάκι μας...!!
nighty night ...
kiss :)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"