Καλημέρα όλη μέρα..!!

Καλησπέρα σας μικρά μου πλάσματα...
Άκουσα λοιπόν μια ιστορία...ήταν ένας άνθρωπος, μεγάλος σε ηλικία, που είχε έρθει η ώρα του να πάει ΤΟ μεγάλο ταξίδι...επειδή ανήκε στην κατηγορία των ανθρώπων που είχε κάποιο χρόνο μπροστά του και το ήξερε αποφάσισε να χαιρετήσει τους ανθρώπους που αγαπούσε και δεν είχε την ευκολία να συναντήσει γράφωντας τους ένα γράμμα...το ίδιο σε όλους...αφού είπε όσα ήθελε να πει κατέληξε στο συμπέρασμά του με μία φράση..!! "όλα καταλήγουν στο την καλημέρα που λες, να προσπαθείς να την εννοείς"!
Πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να εννοείς την καλημέρα σου? Δηλαδή όταν την λες όντως να εύχεσαι στον διπλανό σου να έχει μία υπέροχη μέρα, χωρίς δυσκολίες, να γυρίσει σπίτι του υγιείς και ικανοποιημένος από την μέρα που πέρασε? Πολύ δύσκολο είναι η απάντηση...! κ αυτό γιατί κάποια πράγματα έχουν καταλήξει να γίνονται πολύ αυτόματα και τυπικά στις μέρες μας..! Οι λέξεις μέσα από αυτή την αυτοματοποιήση έχουν χάσει την πραγματική τους αξία....κάτι σαν την χασούρα που έχεις στο ακριβές νόημα όταν προσπαθείς να μεταφράσεις κάτι στη γλώσσα σου ή σε κάποια άλλη...!
Χαίρομαι όταν συναντάς ακόμα ανθρώπους που καταλαβαίνουν το βάρος των λέξεων...! υποτίθεται ότι ο λόγος είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων...μα πως να μην έχει χαθεί η επικοινωνία στις μέρες μας αν ο καθένας χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως θέλει?? και πόσος λίγος αλήθεια ειναι ο χρόνος που θα σε κάνει ενδεχομένως να μετανιώσεις για την καθημερινή μικρή υποκρισία που βιώνεις? κ εσύ κ εγώ και όλοι μας!
Μεγάλο θέμα...ρευστό..! Οπότε ένας γενικός κανόνας είναι να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καθαροί γίνεται...για να μην έρθει η ώρα που θα κοιτάξουμε πίσω και θα δούμε μόνο ένα σωρό λάθη..!!
Τα περαστικά μας σήμερα πάνε στους "μεταφραστες"....σε αυτούς που, λυπάμαι πολύ, αλλά όταν γυρίσουν το χρόνο για να κάνουν απολογισμό θα πονέσουν...
Αυτά τα ολίγα για σήμερα...
till next time:))
kiss kiss:))

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"