Καθόλου κοινωνικό και καθόλου ενδιαφέρον!

Μιας και έχω καιρό να γράψω, είπα με το νέο έτος να πω μερικά πραγματάκια μπας και τα καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και βάλουν μυαλό... (αν και αμφιβάλλω, αλλά όπως και να 'χει την προσπάθεια οφείλω να την κάνω...).  Μετά από όλα αυτά που έχω ζήσει τους τελευταίους έξι μήνες είμαι έξαλλη! Πραγματικά ώρες ώρες νιώθω ότι πρέπει να βγω έξω στους δρόμους και να μοιράζω μούντζες σε όλους!!!!!! Εντάξει... όχι σε όλους, αλλά σε πολύ ηλίθιο-στόκο-τούβλο κόσμο που κυκλοφορεί εκεί έξω...

Όταν ήμουν μικρή νόμιζα πως ο κόσμος είναι καλός, αλλά η μαμά μου μου έλεγε πως δεν είναι καλός... Μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω τι εννοούσε... Ο κακός κόσμος τείνει να πιστέψει πολύ πιο εύκολα το αρνητικό για σένα (γιατί τον βολεύει) παρά να κάτσει να εξετάσει το ζήτημα. Που φυσικά ούτε καν τους έχεις ζητήσει να ασχοληθούν μαζί σου, αλλά θα το κάνουν! Το θέμα μας σήμερα είναι το κοινωνικό ενδιαφέρον ή σε πιο αργκό, το κουτσομπολιό. Αλήθεια, αναρωτιέμαι... όλοι αυτοί που κουτσομπολεύουν, σχολιάζουν και κατακρίνουν άλλους ανθρώπους δεν έχουν άλλα προβλήματα? Ειδικά στην εποχή που διανύουμε δεν έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν? Μήπως λόγω ανεργίας δεν έχουν τι να κάνουν, βαριούνται και προκειμένου να μην αυτοκτονήσουν βρίσκουν κάτι να περνάει η ώρα τους? Και γιατί αυτό το κάτι πρέπει να είναι το κουτσομπολιό και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα η τοξοβολία? Θα μου πείτε το πρώτο είναι δωρεάν, αλλά και το πλέξιμο δωρεάν είναι! Αντί, λοιπόν, να πλέκετε ανθρώπους γιατί δεν πλέκετε κουβάρια να ησυχάσουμε κι εμείς κι εσείς? Τώρα που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη ένα κασκολάκι ή ένα σκουφάκι είναι πολύ χρήσιμα... Εκεί που καταλήγουμε λοιπόν, είναι ότι δεν έχει να κάνει με το αν έχεις δουλειά ή προβλήματα ή είσαι καλύτερος από τους άλλους, αλλά με τον άνθρωπο και το πώς έχει μεγαλώσει φυσικά, αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες του τύπου "ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου διαμορφώνεται κατά 40% από τα γονίδια του και 60% από τους εξωτερικούς παράγοντες σε ηλικία από 4-12 ετών". Ούτε θα κάτσω να δικαιολογήσω κάποιους που δε σε γνωρίζουν καν προσωπικά και κάθονται και λένε πράγματα (συνήθως αρνητικά) για σένα.  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμπλέγματα κατωτερότητας μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού. Είναι για λύπηση και δεν αξίζει ούτε να γελάς μαζί τους...

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι άλλοι χειρότεροι... Οι χείριστοι θα έλεγα... Είναι αυτοί οι στόκοι που οτιδήποτε ακούσουν το πιστεύουν! Μπορεί να μην ξέρουν κάποιον κι επειδή άκουσαν κάτι από έναν γνωστό ή έναν φίλο, που πάσχει από αδιάγνωστα συμπλέγματα, το πίστεψαν χωρίς καν να μπουν στον κόπο να το επιβεβαιώσουν. Πολλοί από αυτούς θέλουν να θεωρούνται και επιστήμονες (τρομάρα τους!). Μάλλον δε διάβαζαν πολύ στη σχολή και δεν έμαθαν τον πρώτο και πιο βασικό κανόνα της επιστήμης! Να αμφισβητείς τα πάντα μέχρι να αποδείξεις την αλήθεια! Απόδειξη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να εξετάσεις όλα τα δεδομένα και όλες τις εξισώσεις ή και ανισώσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτά και αν είσαι αρκετά έξυπνος να βρεις τη λύση. Αλλά όχι... Πολλοί ανίκανοι και ανήμποροι να βρούνε τη λύση προτιμούν να διαλέξουν τον εύκολο δρόμο... Αυτόν που απλά τρως μασημένη την τροφή που κάποιος σου έδωσε κι εσύ την κατάπιες και τη χώνεψες καλά. Γιατί? Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι γιατί το IQ σου δε φτάνει πάνω από 70!! Αν σκεφτεί κανείς ότι τα παιδάκια του δημοτικού ρωτάνε κάτι τους γονείς τους και μετά τρέχουν να το επιβεβαιώσουν στο internet, ή με τον δάσκαλο, ή και με άλλους συμμαθητές τους, σε αντίθεση με έναν "ώριμο άνθρωπο" (ναι και το άνθρωπος θα πάει σε εισαγωγικά γιατί ο σκύλος μου είναι πιο έξυπνος από αυτούς) που ακούει κάτι και απλά το καταπίνει τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως υπάρχουν πολλά τούβλα ανεκμετάλλευτα εκεί έξω... (έχει πέσει και η δουλειά στις οικοδομές...).

Για να μη μακρηγορώ λοιπόν και σας κουράζω γράφοντας αυτό το κείμενο θέλω απλά να απευθυνθώ στο normal κόσμο που κυκλοφορεί εκεί έξω και να σας πω να έχετε κουράγιο! Όσα χρόνια κι αν περάσουν, σε όποια κοινωνία και να βρεθούμε, οποιασδήποτε εθνικότητας ή γλώσσας ή μορφωτικού επιπέδου, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί έξω και δε θα σταματήσουν να υπάρχουν ούτε με πυρηνική έκρηξη! (σαν τις κατσαρίδες ένα πράγμα). Υπομονή, λοιπόν, και αν ανακαλύψετε ότι υπάρχουν και στην παρέα σας μερικοί μην εκπλαγείτε! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Και οι μεν και οι δε!
Φιλάκια!   

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kala ola pou les alla metaxy mas kai esy kai oloi to exoume kanei ayto se kapoia stigmi tis zwis mas i to kanoume akomi kai synithws koitame thn kampoura tou dipla mas para tin diki mas !!
Ο χρήστης oi agapimenes sas ksines!!! είπε…
agapite anwnime,
egw koitaw ti diki mou tin kampoura oxi tou diplanou kai prospathw na ti veltiwnw. twra an esi to exeis kanei... egw apo mikri ematha pws opoios to leei einai!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Allo ayto pou lew kai allo afto pou les! Symfwnw mazi sou alla symfwnise sto oti kai esy exeis kampoura!
kafreytaki!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"