Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη. Δώσ' της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει!

Καλησπέρα σας όμορφα πλάσματα!!
Η Καλοκαιρινή διάθεση συνεχίζεται και με τρελές διαθέσεις μπαίνουμε στον Αύγουστο!!
Έτσι λοιπόν σήμερα με αφορμή έναν πολύ ωραίο πρωινό καφέ (που καιρό είχαμε να το κάνουμε να ομολογήσω) σκέφτομαι να σας πω ένα παραμύθι...!! έτσι για τους πιο ρομαντικούς απόψε..!!
Κάποτε σε ένα πανέμορφο και μεγάλο παλάτι.....ζούσε μια πριγκίπισσα! Ότι ήθελε το είχε...!! Οι γονείς της, της είχανε δώσει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, και συναισθηματικά και υλικά..!! όμως και αυτή με τη σειρά της, ήτανε πολύ τυπική με τις υποχρεώσεις της...μεγαλωμένη πραγματικά μέσα σε μια παραμυθένια ζωή...θυμόταν κάπου κάπου την όμορφη γιαγιά της να της λέει ξανά και ξανά πως κάποια στιγμή μαζί με έναν όμορφο πρίγκιπα θα ανέβει πάνω στο άλογο και θα ζωγραφίσει το δικό της παραμύθι...!!
Έτσι λοιπόν της αγαπημένης μας ηρωίδας δε της έκανε εντύπωση όταν όντως γνώρισε έναν ονειρικό φαινομενικά πρίγκιπα...γεγονός που την έκανε να ονειρευτεί ακόμη περισσότερο στη ζωή της.....
Έφτασε λοιπόν σε αυτό το σημείο, που όλοι έχουμε έστω για μια μικρή στιγμή στη ζωή μας, που όλα πράγματι ήταν τέλεια..!! Για μια στιγμή ένιωσε το αεράκι να φυσάει το πρόσωπό της και εκείνη τη δεδομένη στιγμή ζούσε την τέλεια ευτυχία....
Μια οικογένεια που την αγαπούσε και δε της στερούσε τίποτα, χωρίς στεναχώριες, το πριγκιπόπουλο να τη λατρεύει και ένα μέλλον που την περίμενε να το ζήσει με όσο περισσότερο πάθος και ένταση μπορούσε...
Μα όπως ανέφερα παραπάνω...η τέλεια ευτυχία είναι στιγμιαία...Ο πατέρας αρρώστησε και οι ισορροπίες στο παλάτι χάθηκαν....και το πριγκιπόπουλο το μάγεψε η μάγισσα Ζωή...και έφυγε....Και τότε η ηρωίδα μας....τα έχασε....τα έχασε όλα...τη μια στιγμή τα είχε και κανείς δε μπορούσε να της τα πάρει και για μια επόμενη στιγμή...δεν είχε πια τίποτα...!!
Έκλαψε, στεναχωρήθηκε...αναρωτήθηκε...και τότε η καλή μας και όμορφη γιαγιά...εμφανίστηκε στον ύπνο της....την αγκάλιασε και χαϊδεύοντας τα μακρυά της ξανθά μαλλιά..της είπε....σκούπισε τα ματάκια σου αγάπη μου....μάζεψε τα κομμάτια από το πάτωμα....πέτα τα ή και ένωσε κάποια αν γίνεται...μα σήκω...γιατί τώρα είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου....Τώρα θα αρχίσεις να ζεις...!! Τώρα θα καταφέρεις αυτά που νόμιζες ότι θα έρθουν μόνα τους...τώρα θα μάθεις να διατηρείς και να χρησιμοποιείς ότι σου έμαθαν οι καλοί γονείς σου τόσα χρόνια...τώρα θα μάθεις να περπατάς μόνη σου....από την αρχή αγάπη μου....από την αρχή...!! και κάπως έτσι η γιαγιά εξαφανίστηκε και η πριγκίπισσα ξύπνησε....κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη...χαμογέλασε και άνοιξε τα παράθυρα...και η αρχή όντως έγινε....γιατί αυτή ήθελε να γίνει...γιατί αυτή άφησε τον ήλιο να μπει πάλι στο δωμάτιο...!! αυτή μόνη της ξανά φώτισε τη ζωή της!
Και θα μου πείτε...τι σε έπιασε βρε ξινούλα μας και μας λες παραμύθια...??!! και θα σας πω....η ζωή μας είναι γεμάτη επιλογές...άλλες σωστές, άλλες λάθος....και όλοι κάποτε ή και μελλοντικά μπορεί να νομίζουμε πως τα έχουμε όλα...και όντως να τα έχουμε..αλλά πόσο έτοιμος είναι ο καθένας από εμάς να τα χάσει? γιατί και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι...
Μη τρελαθείτε...κολλήστε ή και όχι τα κομμάτια...με όποιο τρόπο θέλει ο καθένας..ακόμη και λάθος να είναι στο τέλος θα βρείτε το σωστό τρόπο....μην απολογηθείτε για τον τρόπο που εσείς επιλέγετε να ακολουθήσετε προκειμένου να συνεφέρετε τον εαυτό σας...! Μα πάνω από όλα...μη σκεφτείτε ούτε για ένα λεπτό πως δε μπορείτε να ξανασταθείτε στα πόδια σας...όλοι μπορούμε...με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...όλοι...να ξανασηκωθούμε και από επιλογή να αφήσουμε τον ήλιο να μπει ξανά μέσα...να ζεστάνουμε πάλι τις ζωές μας....να χρωματίσουμε τις αναμνήσεις που φαίνονται ασπρόμαυρες....να περπατήσουμε όρθιοι και χαμογελαστοί...Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να πάρουμε...αυτός που θα χαράξουμε μόνοι...και όχι που χάραξαν οι άλλοι για εμάς..!! αυτός που δε ξέρουμε που οδηγεί γιατί τον οδηγούμε εμείς!
Τα περαστικά μας σήμερα τα στέλνουμε σε όσους ζουν παθητική ζωή..!! αραχτοί και λάιτ σε μια κατάσταση που τελικά δε τους ευχαριστεί ποτέ..!!
όσο για τους υπόλοιπους...
till next time:))
kiss kiss:))

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"