Η ζωή μας.... μια ιστοσελίδα!

Συχνά πυκνά όπως όλοι γνωρίζετε, τουλάχιστον εσείς οι ελάχιστοι που διαβάζετε το blog μας, πηγαίνω για καφεδάκι στο αγαπημένο στέκι όλων τελευταία, το μικελάκι της καρδιάς μας! Εκεί συνήθως χωρίς να το θέλω παίρνει το αυτί μου διάφορα από τις διπλανές παρέες... Για το αποψινό θέμα, βέβαια, αυτά που εντελώς τυχαία άκουσα ήταν μια αφορμή, πολύ απλά γιατί έχω πάρα πολύ καιρό που θέλω να μιλήσω! 
Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι άνθρωποι και πολλά ζώα, που νομίζοντας πως συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής κρίνουν σωστό να βγάζουν ολόκληρη τη ζωή τους στο διαδίκτυο... Για παράδειγμα, αν χωρίσεις με το αγόρι ή το κορίτσι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις cover photo στο facebook και να βάλεις μία, η οποία εμμέσως πλην σαφώς θα τον βρίζει ή θα λέει πως χαμένα πήγανε τα δάκρυα για σένα και κάπως έτσι... Ταυτόχρονα θα ανεβάζεις αντίστοιχα τραγούδια βάζοντας για τίτλο ένα στίχο του κομματιού ή κάτι ψαγμένο που βρήκες στο internet, το πέρασες για φιλοσοφία και είπες να το γράψεις για να φανείς ενδιαφέρων και πανέξυπνος! Εντέλει, θα καταλήξεις να ανεβάζεις μεθυσμένες selfies που δείχνουν πόσο καλά περνάς, παρόλο που το άτομο που σε ενδιαφέρει ή δε θα δει ποτέ αυτά που ανέβασες ή θα τα δει και θα γελάει μαζί σου έχοντας ανεβάσει τον εγωισμό του άλλα 10 επίπεδα ψηλότερα από εκεί που ήδη ήταν ή θα τα δει και θα σε λυπάται... Αγάπες μου γλυκιές, καταρχάς δε χρειάζεται να μάθει όλος ο κόσμος ότι χωρίσατε, ότι θέλετε να πέσετε στα πατώματα και ότι κάποιος δε σας συμπεριφέρθηκε σωστά... Δε μας νοιάζει! Έχουμε άλλα προβλήματα! Κατά δεύτερον αν είχατε μία πιθανότητα να κάνετε αυτό το άτομο να αλλάξει γνώμη και να γυρίσει κοντά σας... μόλις τη χάσατε! Ταυτόχρονα χάσατε και την αξιοπρέπειά σας με τα καραγκιοζιλίκια που κάνατε...
Αλλά δεν είναι μόνο οι χωρισμοί... Υπάρχουν και οι καινούριες σχέσεις, που μόλις τις κάνεις πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις profile pic με το καινούριο σου amore, να φτιάξεις album με φωτογραφίες σας μαζί, να του ανεβάζεις τραγουδάκια, να κάνεις συνέχεια like και comments και να δηλώνεις συνεχώς την παρουσία σου στο profile του. Γιατί όμως? Μήπως όλο αυτό πηγάζει από τρομερά complex και ανασφάλειες? Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσεις μέσα στο μικρό σου μυαλουδάκι γιατί έκανες αυτή τη σχέση... για σένα ή για όλο τον υπόλοιπο κόσμο? Κι αν χωρίσεις τι γίνεται? Πας και τα κατεβάζεις πάλι όλα? Μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία... οπότε μία είναι η λύση: να κρατήσεις τη σχέση σου, τις φωτογραφίες και τις αγαπούλες για την πάρτη σου! Και γιατί νιώθεις την ανάγκη να φαίνεσαι συνεχώς με κάποιον? Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον άνθρωπό σου και πρέπει πάντα να είσαι μια γκεστάπο που δεν τον αφήνει στιγμή απ' τα μάτια της? Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, που είναι η νούμερο ένα προϋπόθεση για μια σχέση, τότε αγάπη μου μην την κάνεις! Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία για κάτι που είναι ήδη τετελεσμένο! 
Παράλληλα με αυτά τα χαζά πραγματάκια υπάρχουν και πιο σοβαρές συνέπειες των social media... Μία απ' αυτές συμβαίνει όταν ανεβάζουνε διάφοροι ανόητοι γονείς φωτογραφίες των παιδιών τους και δεν έχουν ιδέα ότι μπορεί αυτές να βρεθούν στα χέρια παιδεραστών και παράνομων ιστοσελίδων πορνογραφίας... Καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κόσμος πως ό, τι ανεβαίνει στο internet, ακόμα κι αν το πάρεις πίσω, μένει για πάντα εκεί και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις να το ανακτήσουν! Επιπλέον, αν το τραβήξουμε και λίγο στα άκρα μέχρι και να σε παρακολουθεί μπορεί κάποιος και να μην έχεις ιδέα! 
Κατά συνέπεια, καλό θα είναι να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε με μέτρο και με τον σωστό τρόπο αυτές τις σελίδες, και να ζούμε τη ζωή μας έξω στον κόσμο και όχι μπροστά από έναν άψυχο υπολογιστή ή tablet ή κινητό ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο πράγμα υπάρχει, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!!!! 
Φιλάκια
Μικρή Ξυνή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"