Γελάμε δυνατά γιατί έτσι μας αρέσει!

Καλησπέρα σας μικρά μου αγαπημένα πλάσματα!
Καθώς διανύουμε την ημέρα του Σαββάτου, μου κάνει εντύπωση πόσο διαφορετικό είναι ένα Σάββατο το Καλοκαίρι, από αυτό του Χειμώνα..... Αρχίσανε και οι βροχούλες, χαμήλωσαν και οι θερμοκρασίες και εμείς αρχίσαμε να παίρνουμε τα πράγματα πιο "σοβαρά"..!!!
Χτες λοιπόν μετά την καταπίεση της εβδομάδας το κλασικό παρεάκι είπε να βγει μια βολτίτσα...!! Σας μιλάω ειλικρινά ότι γελάσαμε τόσο πολύ, καιρό είχα να γελάσω τόσο, με όλη μας την καρδιά που λένε.... αυτό δεν είναι το εντυπωσιακό όμως.... Το εντυπωσιακό είναι ότι παρατηρήσαμε ότι το γεγονός ότι μια παρέα γελούσε έκανε εντύπωση στο κόσμο γύρω μας...!! Καλά να σε βρει κάποιος να γελάς μόνος σου, η περπατώντας να πω.. να σου κάνει εντύπωση... μα να είσαι κάπου με τους φίλους σου, να τρως και να πίνεις το κρασάκι σου... γιατί να κάνει τόση εντύπωση το γεγονός ότι γελάς? Μήπως τελικά έχουμε ξεχάσει να γελάμε? έχουμε ξεχάσει τις στιγμές που θα ορίσουν την ευτυχία μας? και αν μας κοιτάξουν περίεργα γιατί να νιώσουμε εμείς άσχημα και όχι αυτοί με τον εαυτό τους που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο του σημερινού ενήλικα? και λέω του σημερινού αγαπημένοι μου φίλοι...γιατί ο ενήλικας με την κανονική έννοια της λέξης δε σημαίνει ότι γίνεται ένας μονόχνοτος, ξενέρωτος μεγάλος που ασχολείται μόνο με προβλήματα.... ίσα ίσα αυτό είναι το αρρωστημένο της υπόθεσης... και πιο αρρωστημένο ακόμη να απαιτείς από τους γύρω σου να συμπεριφέρονται τόσο βαρετά όσο εσύ...!!
Δε λέω προβλήματα στο μάταιο τούτο κόσμο ουκ ολίγα... αλλά θα με συγχωρέσει η προβληματική σας χάρη... όλοι έχουμε προβλήματα.... και στα δικά μου μάτια πιο άξιος είναι αυτός που τα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και χαμόγελο παρά όποιος γίνεται και ο ίδιος προβληματικός... Άλλωστε αν το καλο - σκεφτείτε τίποτα δε θα αλλάξει στο πρόβλημά σας είτε εσείς γίνεται ένα με αυτό από όλες τις απόψεις είτε συνεχίσετε αισιόδοξα να κοιτάτε μπροστά.... και για του λόγου το αληθές... για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει το γέλιο στη ζωή μας...
Καταρχάς και λόγο επαγγέλματος δε θα μπορούσα να παραλείψω τις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου στην υγεία μας. Είναι από τα πιο εύκολα και διασκεδαστικά είδη ασκήσεων. Μία πολύ καλή άσκηση διαφράγματος που κατ΄επέκταση ενισχύει και δυναμώνει την αναπνευστική μας λειτουργία. Βελτιώνει την λειτουργία των κοιλιακών μας μυών με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς και τους μυς του προσώπου και της ράχης. Μάλιστα πολλές φορές αναφερόμαστε σε αυτό ως το "εσωτερικό τζόκιν". Καλό είναι σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι φαίνεται να σχετίζεται με την καλύτερη καρδιολογική λειτουργία μας και βοηθά σε ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Αφού λοιπόν καταλαβαίνετε ότι όσοι δε γελάτε, αυτό έχει και σωματικές και οργανικές συνέπειες ας περάσουμε και στο ψυχολογικό του θέματος. Το γέλιο είναι πασίγνωστο ότι αποτελεί το απόλυτο αγχολυτικό. Μειώνει το στρες καθώς επίσης βελτιώνει ταυτόχρονα το αίσθημα της ευχαρίστησης. τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε πιο παραγωγικοί, πιο ελκυστικοί, πιο επιθυμητοί από εσάς τους μίζερους! για να μην τονίσω σε αυτό το σημείο ότι δύο άνθρωποι που γελούν μαζί δημιουργούνε πολύ ισχυρούς δεσμούς σε σχέση με τους βαρεμένους ανθρώπους...!!
Όπως καταλαβαίνετε όλοι σας από τα παραπάνω.... το ανώμαλο της ιστορίας είναι να υποταχθούν όσοι γελάνε σε αυτούς που δε γελάνε.... Μη φοβάστε να γελάτε δυνατά και να δείχνετε τα δόντια σας που λέει και η αδερφή μου!!! είτε αυτό που σας κάνει να γελάτε είναι όντως ένα καλό αστείο είτε όχι από τη στιγμή που αυτό το αίσθημα θέλετε να εκφράσετε να μη φοβάστε.... Που είμαι βέβαια σίγουρη πως κανένας άνθρωπος που γελάει με την ψυχή του δε φοβάται... Συνήθως αυτοί που δε γελούν είναι κομπλεξικοί ανόητοι και για πάντα δυστυχισμένοι και γι αυτό κοιτούν όσους γελούν με κακία... γιατί θέλουν και επιθυμούν να σου κόψουν και εσένα το γέλιο και να γίνεις σας αυτούς....!!
Αρνηθείτε! πατήστε γερά το πόδι κάτω και όσο πιο δυνατά μπορείτε γελάστε! Η ζωή σας έτσι θα γίνει πιο όμορφη ακόμη και αν σας κυνηγούν χιλιάδες προβλήματα.....
Τα περαστικά μας σήμερα πηγαίνουν με πολλά χαμόγελα σε όσους νομίζουν ότι με δολοπλοκίες γεμίζουν τη μίζερη ζωή τους.... την άδεια καρδιά τους.... την κενή ψυχή τους...!! 
όσο για τους υπόλοιπους...
keep on laughing out loud!!! it will scare the bad people away!
and... till next time
kiss kiss !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"