Καλή Παναγιά!

Καλημέρα σας γιορτινά μου πλασματάκια, και χρόνια πολλά!!!

Το Καλοκαιράκι μας ζεσταίνει για τα καλά και σήμερα επίσημη αργία και γιορτή, όλος ο κόσμος έχει πάρει τους δρόμους, οι περισσότεροι περνώντας και από ένα γιορτινό εκκλησάκι της Παναγίας μας για να ανάψει το κερί του και να πάρει ευλογία...!!
Η κοίμηση της Θεοτόκου λοιπόν! Μεγάλη γιορτή για όλους τους Χριστιανούς σήμερα..!! Αξιοσημείωτο εδώ ότι σήμερα οι Χριστιανοί έχουν χαρμολύπη..!! Δε πενθούμε με την κοίμηση της Παναγιάς μας αλλά γιορτάζουμε και ελπίζουμε αφού η Παναγία μας κοιμήθηκε και μετατέθη στους ουρανούς! 
Μεγάλη ελπίδα αυτή για τους Χριστιανούς...! Ελπίδα και προσμονή για τη ζωή κοντά στο Θεό..!!
Τόσα και τόσα ονόματα και προσδοιορισμοί για την Παναγία μας ανά την Ελλάδα..!! Και σήμερα γιορτινές και γεμάτες όλες οι Εκκλησίες Της..!
Πόσες φορές συνειδητά προσευχόμαστε και ζητάμε να είναι δίπλα μας...να μας οδηγεί..να μας δίνει θάρρος και παράδειγμα με τη ζωή της...! Αλλά και πόσες αυθόρμητα φωνάζουμε το όνομά Της και Την καλούμε κοντά μας..! στον πόνο, στη θλίψη, στην αρρώστια, στο αδιέξοδο...!! Παναγία μου ακούς και λες τόσες πολλές φορές....και Αυτή πάντα εκεί...να σε γεμίσει αισιοδοξία και θάρρος..!!
Μητέρα των μητέρων, μία και μοναδική, και ο κόσμος αφού προετοιμαστεί με τη νηστεία των προηγούμενων ημερών καλείται να πάει να γιορτάσει κοντά της το Πάσχα του Καλοκαιριού..!
Γυναίκα ευλογημένη με όλες τις ευλογίες, που απλόχερα βοηθάει όποιον την επικαλεστεί! Προστάτιδα όλων μας...στα δύσκολα και στα εύκολα...! μια ανθρώπινη μορφή που όμως τη νιώθουμε τόσο κοντά στο Θεό και σε εμάς που στη συνείδησή μας είναι σαν συνδετικός κρίκος..! Στέλνουμε τις προσευχές μας και αμέσως αγαλλιάζει η ψυχή μας από ότι και αν τη βαραίνει...!!
Για κανέναν ποτέ δε γράφτηκαν τόσα ποιήματα και τραγούδια.....για κανέναν δε φτιάχτηκαν τόσες εικόνες....για κανέναν τόσες εκκλησίες..κανέναν δεν επικαλέσθηκαν οι άνθρωποι τόσο όσο την Παναγία μας....την "βασίλισσα" των ουρανών μας..!!
Και εκείνη φυσικά απάντησε με τα αμέτρητα θαύματα της, την απέραντη αγάπη της και το παράδειγμα της πίστης και της ταπείνωσης της..!!
Πίστη και ταπείνωση χρειαζόμαστε και εμείς...αγάπη και καλοσύνη...!! ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της...!! και όταν δε μπορούμε ας ζητήσουμε τη βοήθεια της για να σηκωθούμε και πάλι..!!
ας τρέξουμε όλοι σαν παιδιά της στην αγκαλιά της.....ας γιορτάσουμε για την παναγία μας που μας δίνει ελπίδα και φως! ας χαμογελάσουμε γιατί κανέναν δε θα διώξει...!! για όλους έχει μια θέση στην καρδιά της...! ας την παρακαλέσουμε όλοι μαζί να είναι πάντα κοντά μας και να μας οδηγεί...!!!
και ας φωνάξουμε όλοι μαζί!
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"