Είναι απλό...τόσο απλό....!!

Καλησπέρα σας αγαπημένα μου πλάσματα της νύχτας....
Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε στο μυαλό σας να μη πάτε πουθενά, αλλά ξαφνικά σας τηλεφωνάει ένας φίλος και σας χρειάζεται??? ήθελα πραγματικά να ξέρω πόσοι από όλους μας θα πηγαίνατε...ή θα βρίσκατε μία αληθοφανή δικαιολογία για να μην βγείτε..!!!
Γιατί είμαστε πολύ εγωιστές όλοι μας...!!
Έτσι λοιπόν γρήγορα γρήγορα ετοιμάστηκα καθότι αύριο 6.30 το πρώι παλι θα είμαι στο πόδι και πήγα....
Παρότι ξέρεις ότι το συνηθισμένο είναι πως θα ακούσεις πάλι για σχέσεις..και πως πηγαίνουν καλά ή στραβά..! δεν έχει σημασία όμως..αν αυτό σε χρειάζεται ο φίλος να του καλύψεις αυτό θα κάνεις..!!
Λοιπόν παίζω πολύ συχνά ένα παιχνίδι με τις φίλες μου....λέγεται χωρίς δεύτερη σκέψη..ορίζεις ένα σχετικά μικρό χρονικό  περιθώριο μέσα στο οποίο είσαι υποχρεωμένος να μιλάς χωρίς δεύτερη σκέψη..μπας και βγάλεις άκρη...σήμερα αυτό πρότεινα πολλές φορές στο φίλο μου...
Γιατί φοβόμαστε πάντα τη δεύτερη σκέψη? τι το τόσο τρομακτικό έχει? ίσα ίσα που νομίζω πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα για όλους μας αν έπεφτε το προσωπείο του υποννοούμενου...θα μου πείτε πάντα να ναι όλα εύκολα? και θα σας πω συνήθως δεν είναι, έχετε δίκιο..αλλά αν μπορούμε μέσα σε όλες τις δυσκολίες να κάνουμε κάποια πράγματα εύκολα θα δημιουργήσουμε κάποια εναλλαγή που θα μας αφήνει να πάρουμε μια ανάσα..!! Άλλωστε κακά τα ψέμματα..αν δεν υπήρχαν τα δύσκολα για μερικούς από εμάς δε θα είχε καν νόημα η προσπάθεια! Μη το αρνείστε!!!!
Ερώτημα δεύτερο...πόσες φορές στη ζωή σας βάλατε ποτέ τον εαυτό σας στη θέση του άλλου? ή μήπως έχουμε μάθει όλοι να έρχονται οι άλλοι στη θέση μας? Μήπως???!! Λέω εγώ τώρα...!! σκεφτήκατε ποτέ πως σε μία σχέση δεν είναι μόνο πως σκέφτεται ο ένας...ή πως λειτουργεί ο ένας..καμιά φορά ίσως τα δικά μας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα και να πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάναμε και εμείς αν ήμασταν στη θέση του! κάντε το αυτό καμιά φορά και θα σταματήστε να θυμώνετε τόσο εύκολα, γιατί ίσως...λέω ίσως...εσείς οι ίδιοι να κάνατε πολύ χειρότερα πράγματα αν βρισκόσασταν σε μια ανάλογη περίπτωση...!!
Δυστυχώς για τις σχέσεις τον ανθρώπων...αισθηματικές ή και όχι...δεν υπάρχουν συνταγές...άλλες φορές βάζεις αλάτι και άλλες όχι...!! αυτό που μαθαίνεις με τα χρόνια είναι το πότε χρειάζεται και πότε όχι....σαν μια μαγειρική συνταγή καλή ώρα...αλλιώς την ακολουθει ο αρχάριος...αλλιώς ο έμπειρος..και άλλα κάνεις ανάλογα με το κοινό που θα απευθυνθεί το φαγητό...!! τι σημαίνει αυτό? μη παραδειγματίζεστε από το τί θα κάνατε εσείς....εύκολα λέει ο κόσμος για κάποιον...ααα αυτός με ήθελε πάρα πολύ...γιατί έκανε αυτό κ αυτό κ αυτό!!! και???!!!! μπορεί απλά να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά απο εσένα....και να πράττει αλλιώς...και το αντίθετο φυσικά..!! σήμερα αν άκουσα...5000 φορές...σίγουρα θα το τελειώσω γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον....από που προκύπτει αυτό εγώ δε κατάλαβα....κάτι που για εσάς σημαίνει έτσι για τον άλλον μπορεί να σημαίνει το ακριβώς αντίθετο....
Πρέπει να αναπνέουμε για να ζούμε...δώστε αυτό το χώρο στους άλλους και στον εαυτό σας...όταν εσείς θέλετε μια απάντηση μπορεί ο άλλος να μη μπορεί να τη δώσει στο χρόνο αλλά και στην ποιότητα της απάντησης που εσείς θέλετε...!! και τι γίνεται όταν πεινάτε πολύ και πέφτετε με τα μούτρα??? βαρυστομαχιά γίνεται!!!! άρα? τι σημαίνει αυτό...αντιμετωπίσατε το αίσθημα της πείνας με τροφή που είναι όντως το σωστό αλλα με λάθος παραμέτρους καθώς τρώγατε...που οδήγησε τελικά σε τελείως λάθος αποτέλεσμα...!!
ο χρόνος και οι συνθήκες με τις οποίες αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση πρέπει να είναι αναλογα ποσα με την κατάσταση και τις συνέπειες που μπορεί να αποφέρει..! και θα μου πείτε, όπως καλή ώρα μου είπαν σήμερα...δηλαδή όλα πια πρέπει να τα σκεφτόμαστε..όχι...όχι όλα...αλλά πρέπει να ξεφύγετε λίγο από τον μικρόκοσμό σας και να αφήσετε να ενεργήσουν και λίγο οι άλλοι όπως νομίζουν...αλλιώς όλοι θα ζούσαμε μόνοι κάνωντας μόνο ότι εμείς νομίζουμε για εμάς..πράγμα που στο τέλος φυσικά σε αφήνει μόνο....
ζύγιασμα θέλει σωστό..τι μπορείς και τι δε μπορείς....τι αντέχεις και αν αξίζει να το αντέξεις και πόσο! τι σε κάνει στο τέλος της ημέρας να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να κοιμάσαι ήρεμος και χαμογελαστός...! η ζωή έχει από μόνη της τόσα προβλήματα που τουλάχιστον καλό είναι να γυρνάμε κάπου που αυτά θα εξαφανίζονται και όχι θα πολλαπλασιάζονται..!! άλλωστε είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή μας που πράγματι επιλέγουμε...το φίλο μας, την παρέα μας, την εξοδό μας...είναι δική μας επιλογή...και καλό είναι να μας ανακουφίζει..!
Σήμερα περαστικά δε στέλνω....τα είπα από κοντα...αλλά κλείνω με το γνωστό σε όλους....
η ζωή είναι μικρή για να ειναι θλιβερή μωρό μου...και η ζωή είναι μεγάλη...μη την κάνεις καρναβάλι!!
σκεφτείτε το λίγο και έτσι και ίσως αύριο να ναι μια καινούρια πιο όμορφη μέρα...
till next time:))
kiss kiss:))

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"