..."μην κοιμάσαι: είναι επικίνδυνο.Μην ξυπνάς: θα το μετανιώσεις"...



Καλησπέρα σας νυχτερινά μου πλασματάκια!!
Ετοιμαζόμαστε όλοι να ξεκινήσουμε την καινούρια  εβδομάδα και πάντα έτσι η Κυριακή είναι κάπως καταθλιπτική μέρα…. Πάλι η Δευτέρα γεμάτη θα ακολουθήσει…!!
Πόσο περίεργο? Η ίδια μέρα πάλι.. με τις ίδιες υποχρεώσεις…. και όταν σε ρωτήσουν τι νέα? Λες πάντα τα ίδια… και όμως μετά από ένα δυο μήνες όλα είναι διαφορετικά… το παράδοξο του χρόνου εγώ το ονομάζω..!! είναι που δε καταλαβαίνουμε τις αλλαγές? Ή δε θέλουμε απλά να τις πούμε? Ή καταλήγουν και αυτές να είναι ρουτίνα? Ούτε και ξέρω γιατί πάντως συμβαίνει..!! κυλάνε οι ώρες οι μέρες οι εβδομάδες και κάπου πηγαίνουμε όλοι… άλλο παράδοξο… κανείς μας δε ξέρει που πάει μέχρι να φτάσει… τρομερό ε?
Δεν ήμουν ποτέ από αυτούς τους φωτεινούς ανθρώπους που προστατεύουν τον εαυτό τους ανάβοντας το φως και βλέποντας σκιές..!! Μου άρεσε πάντα το σκοτάδι.. από το πιο απλό.. να βγαίνω από το ασανσέρ και να μην ανάβω το φως του διαδρόμου.. απλώς εκεί να ψάχνω τα κλειδιά μου μέσα στο σκοτάδι και ότι γίνει… μέχρι τα πιο σύνθετα… όπως να με γοητεύουν οι πιο σκοτεινές τρομακτικές ιστορίες….
Είναι όμορφο το σκοτάδι…. Σου δίνει την επιλογή να πάθεις έκπληξη.. να μην περιμένεις την επόμενη κίνηση…. να έχεις  μια γοητευτική άγνοια…!! Ίσως το προτιμούσα πάντα γιατί σου δίνει αυτή την ελπίδα ότι το προφανές αυτή τη φορά δε θα γίνει…. το προφανές σχεδόν πάντα είναι η απάντηση.. αλλά όπως είπα σχεδόν.. και όταν κάτι κρυφτεί στο σκοτάδι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τροπή γιατί έτσι και αλλιώς δεν ήταν φανερό..!!
Το φως από την άλλη έχει καθαρότητα μεν… και ειλικρίνεια. .και αλήθεια και όλοι τα επιθυμούμε αυτά αλλά πράγματι τι είναι στη ζωή απόλυτα φωτεινό? Τι δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει ξαφνικά? Σας λέω εγώ λοιπόν ΤΙΠΟΤΑ! Αφού τα νήματα στη ζωή κινούνται από ανθρώπους που όπως όλοι καλά γνωρίζουμε έχουν άπειρο δικαίωμα στο λάθος…. και καθότι δεν ήμαστε μοιρολάτρες… κάθομαι αραχτός και όλα θα γίνουν…. με βάση λοιπόν τα προηγούμενα… όλα έχουν το δικαίωμα να μην είναι απόλυτα.. μπορεί να αλλάξουν..!!
Εντάξει φυσικά δεν εννοώ ότι μπορούν μόνιμα να έρχονται τα πάνω κάτω… αλλά όπως και να χει έρχονται συχνά και μετά πάλι αλλάζουν… μια μόνιμη αλλαγή.. λοιπόν… και κατά τα άλλα όταν μας ρωτάνε τι νέα εξακολουθούμε να λέμε τα ίδια….!! Άρα? Λίγο πολύ όλοι το αγαπάμε το σκοτάδι… απλώς υπάρχουν και αυτοί που το φοβούνται…! Από την άλλη η ίδια η φύση μας δείχνει ότι πρέπει να το δεχτούμε και να το αγαπήσουμε… αν σκεφτεί κανείς ότι το μισό 24ωρο είναι νύχτα..!!
Πόσο γοητευτική… και τρομαχτική δε λέω… γεμάτη όμως μαγικές ικανότητες… όλα φαίνονται αλλιώς τη νύχτα… ο πόνος η θλίψη πάντα φαίνονται περισσότερο….  Η χαρά η ευτυχία κάνουν τη νύχτα να φαίνεται γεμάτη ασφάλεια και σιγουριά..!! ο έρωτας είναι πιο έντονος… γενικά όλα τα αλλάζει το σκοτάδι όταν πέφτει..!!
Δε ξέρω αν πρέπει να το αγαπήσετε ή όχι… δε ξέρω πόσοι θέλουν να ζουν με την ασφάλεια της ημέρας… δε ξέρω αν είναι ωραίο να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο κρυφού ανοιχτό και να θέλουμε όλα να φαίνονται και όλα τα ξέρουμε…
Εγώ πάντως πορεύομαι με το ρητό η άγνοια καμιά φορά σε κάνει ευτυχισμένο…!! Και νομίζω ότι δε θέλω να το αλλάξω..!! Αγαπάμε φως γιατί χωρίς αυτό δε ζούμε…. μα αφήστε και το περιθώριο να δείτε πιο καθαρά κάποια πράγματα εκεί που δε θα φαίνονται… ίσως να εκπλήξετε τον ίδιο σας τον εαυτό..!!
Με αυτές λοιπόν τις κυριολεκτικά σκόρπιες  σκέψεις σας εύχομαι καλή εβδομάδα.!!
Till next timeJ
Kiss kiss J

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"