Okay................!!!



Καλησπέρα σας αγαπημένοι,
Τι μου κάνετε?? Εμένα σήμερα μπερδεμένη μέρα….. αξιολόγησης δεξιοτήτων θα μπορούσε κανείς να πει…. Αλλά ας τα αφήσω αυτά!!
Ας μιλήσω με αφορμή τη χτεσινή ταινία..!! The fault in our stars…!! Δε θα σας πω ακριβώς τι πραγματεύεται γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δείτε…. όχι όμως σαν απλή ταινία.. να τη δείτε για να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλει να δώσει!
Ένα λοιπόν στοιχείο της ταινίας είναι ότι οι πρωταγωνιστές μας δεν έχουν όσο χρόνο κανονικά θα έπρεπε να έχουν…. ζούνε τον έρωτα.. την αγωνία…. την καθημερινότητα όπως όλοι μας… αλλά προσαρμοσμένη στη δική τους ανάγκη να γίνουν όλα σε περιορισμένο χρόνο…!! Καλογυρισμένη και όχι  με επίκληση στο συναίσθημα του θεατή παρουσιάζοντας πληγές κυριολεκτικά ή μεταφορικά… μα προσπαθώντας να του δείξει την πραγματικότητα…. θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως και επίπεδη ταινία σε σχέση με το ρεαλιστικό της στοιχείο..!!
Πράγματι  παρόλο τον τρελό πονοκέφαλο που είχα ήθελα να τη δω μέχρι το τέλος…. είχα γεμίσει σκέψεις.. ξέρετε από αυτές που τις κάνεις εκείνη την ώρα και το πρωί ξυπνάς πάλι στο δικό σου μικρόκοσμο που έχει νομίζεις περισσότερο χρόνο…!! Ο χρόνος που έχεις στη ζωή σου είναι σχετικός.. και δε μιλάμε απαραίτητα για τη λήξη της ζωής της ίδιας… μπορεί να φεύγεις. . ή κάποιος άλλος να φεύγει ή για κάποιο άλλον οποιονδήποτε λόγο να μην έχεις χρόνο απεριόριστο για κάποιες διαπροσωπικές σου σχέσεις…!!
Πολλοί φοβόμαστε τις λέξεις… αν και την ίδια στιγμή το σώμα μας μπορεί να λέει αυτές και άλλες  τόσες όμως αφού δε τις είπαμε δεν υπάρχουν?? Βρείτε μια άλλη λέξη και αντικαταστήστε αυτές που φοβάστε… ώστε και να πείτε αυτό που θέλετε.. και να μη νιώσετε εκτεθειμένος..!! γιατί  καλύτερα εδώ που τα λέμε εκτεθειμένος παρά μετανιωμένος και μισοτελειωμένος… και τι εννοώ μισοτελειωμένος? Να μη νιώθετε ότι κάτι έφυγε… κάτι τέλειωσε… και εσείς ακόμα έχετε μέσα σας τη γεύση όσων δε προλάβατε να πείτε.. ή και να ακούσετε..!!
Πικρίες και θλίψεις όλοι κουβαλάν…! Γιατί? Γιατί δε κάνουν τον κόπο ποτέ να δουν την απέναντι όχθη… όπως χτες έμαθα υπάρχει το άπειρο… μα πάντα υπάρχει και περισσότερο άπειρο…! Το θέμα είναι να κάνετε το δικό σας άπειρο που είναι άλλο από το δικό μου να αξίζει… και αντί να πικραίνεστε… ευχαριστήστε τους ανθρώπους που με όποιο τρόπο είχαν και με όσο χρόνο είχαν προσπάθησαν να πλησιάσουν το δικό σας άπειρο και να το κάνουν πιο όμορφο… αρκετό πρέπει να μας είναι ότι ο άλλος έκανε ότι καλύτερο μπορούσε… και όχι ότι καλύτερο εμείς θεωρούσαμε ότι μπορούσε… καταλαβαίνετε τη διαφορά?
Μη συμβιβάζεστε μέσα στο συμβιβασμό σας…!! Είσαι κάπου για μια βδομάδα και αποφασίζεις να ενδώσεις σε έναν έρωτα μια φιλία  οτιδήποτε…. Συμβιβάζεσαι ότι θα είσαι εκεί για 7 μέρες…. μέσα σε αυτό το συμβιβασμό όμως μη βάζεις κανέναν άλλον! Ζήσε το όσο πιο τέλεια μπορείς.. και αντί να σκέφτεσαι το γυρισμό σκέψου να κάνεις την κάθε στιγμή να αξίζει περισσότερο από την προηγούμενη…!! Αντί να θλίβεσαι με το τέλος κάνε την ιστορία να αξίζει ως το τέλος…. με άλλα λόγια ζήσε την!!!
Κάποιοι από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να σκεφτούνε μικρο -εγωισμούς και γενικά όλα αυτά που έχουν κατά βάση κάνει δυστυχισμένους τους ανθρώπους. . πρέπει να κάνουν αλλαγές ριζικές και μάλιστα άμεσα..!! κάποιοι έχουν μια πληροφορία παραπάνω από εμάς και ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν τη ζωή να αξίζει… τώρα! Χτες! Και δεν προλαβαίνουν να αναλύσουν.. και βασικά δε χρειάζεται και να αναλύσουν…!! Και δίνουν μαθήματα ζωής σε εμάς που υποτίθεται πως τα έχουμε όλα…!! Αλλάζουν ότι τους ενοχλεί  χωρίς δεύτερη σκέψη… δεν έχουν την ανάγκη να τους αγαπάνε και να τους θυμούνται όλοι…. αρκεί ο ένας που θα τους θυμάται και θα τους αγαπάει να είναι όλος ο κόσμος στα δικά τους μάτια….
Και έρχομαι να πω ότι γιατί για να έχουμε αυτή την καθόλα φυσιολογική συμπεριφορά πρέπει να φτάνει το μαχαίρι στο κόκκαλο που λένε και οι χειρουργοί? Γιατί να μην απολαμβάνουμε αυτά τα απλά αλλά και πιο ωραία ταυτόχρονα ενώ όλα είναι καλά? Μάλλον είμαστε άπληστοι και αχάριστοι!!!
Τα περαστικά μας σήμερα πηγαίνουν σε όσους διάβασαν και τους φάνηκαν κινέζικα.. εσείς όσο χρόνο και να είχατε πάντα άρρωστοι θα είστε έτσι κ αλλιώς…!!
Όσο για τους υπόλοιπους… δείτε την ταινία… θα σας ταρακουνήσει και θα σας κάνει καλό!
Till next timeJ
KissJ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"