βροχή μου.....!!

..."Δε ζητάω πολλά

μόνο μια βροχή ανοιξιάτικη

που θα σου φέρει ξανά στο νου

ζωηρά χρώματα και δυνατούς ήχους"...

..."Ήχος συρτός, συλλογιστός, συνέρημος,
ήχος κανονικός, κανονικής βροχής.
Όμως ο παραλογισμός
άλλη γραφή κι άλλην ανάγνωση
μού’ μαθε για τους ήχους.
Κι όλη τη νύχτα ακούω και διαβάζω τη βροχή,
σίγμα πλάι σε γιώτα, γιώτα κοντά στο σίγμα..."

Που λένε οι ποιητές.... βροχή πλάσματα της νύχτας... όσοι είστε νύχτας... δεν αντιστάθηκα και εγώ.. με μαγεύει... νιώθω σαν να είμαι μια άλλη... περπάτησα... περπάτησα μέσα στη βροχή...  και μη ρωτήστε γιατί... μια έλξη... οι σταγόνες? ο ήχος? οι μυρωδιές? ο ήχος από τα λάστιχα των αυτοκινήτων πάνω στους βρεγμένους δρόμους?  οι αναμνήσεις? δε ξέρω πια είναι η απάντηση.... με κάνει να νιώθω ερωτευμένη... μαγεμένη....
Γιατί άμα βρέχει.... άλλοι βρέχονται και άλλοι περπατάνε στη βροχή.... την αγαπάνε...!! πάντα όταν βρέχει με ανοιχτό παράθυρο.... να ακούω τους κεραυνούς και να απολαμβάνω το φως της αστραπής..... η οργή του ουρανού... η ένταση.. ο τσακωμός με τη γη...!! ο υγιής τσακωμός..!! αυτός που πρέπει να υπάρχει για να υπάρχει ισορροπία...! ο ουρανός ζητάει το λόγο... ρωτάει γιατί και απαιτεί να επιφέρει τις αλλαγές που θέλει στη γη! να την ποτίσει με το ζόρι! να της δώσει ζωή!
Είναι μια γλυκιά μελαγχολία..!! δε φέρνει μαύρες σκέψεις.... φέρνει μόνο χρώμα στο μυαλό και χαμόγελα!! εμπνέει για τραγούδια, για ποιήματα... για αισθήματα..... καμιά φορά μπορεί και να τη φοβηθείς.... όταν όμως το ουράνιο τόξο βγει ξέρεις ότι έγινε για καλό!
ένα φυσικό φαινόμενο που ξέρεις ότι θα οδηγήσει σε χρώματα... σε καθαρότητα.... σε καλό!
Από αυτές τις σκέψεις μόνο αισιοδοξία προκύπτει..! μόνο τέλος καλό! μόνο ουράνιο τόξο.....
Για όσους κοιτάξουν τον ουρανό να το δούνε... αλλά και αν δε το δεις... ξέρεις ότι βγήκε.. πόσο μαγικό!! Περιμένεις ηρεμία.. .χωρίς αγωνία... χωρίς άγχος.. γιατί ξέρεις ότι όσο και αν κρατήσει... δυό ώρες? ή δύο μέρες? θα έρθει όμως.. το ουράνιο τόξο θα έρθει! και γι αυτό είσαι ήρεμος..!!
Ο καθένας θα διαβάσει με άλλο μάτι.... ας είναι... αυτό ήταν το ζητούμενο! διαβάστε με το δικό σας μάτι... ακούστε με το δικό σας τρόπο.... και το ουράνιο τόξο θα είναι το δικό σας ουράνιο τόξο! 
Κάπως έτσι... με χρώματα ήχους και μυρωδιές σας καληνυχτίζω! έχω και μια βροχή να απολαύσω.....
Till next time:))
kiss kiss:))

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζουν ανάμεσά μας!!

Είσαι η γυναίκα που με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα!!

"New virus on the block"